Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος φιλοξενεί το Πρωτάθλημα Σκακιού χωρών ΝΑΤΟ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει έμπρακτα το Σκάκι συνδιοργανώνοντας επί σειρά ετών πανελλήνιες και διεθνείς δράσεις με τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “Ιππότης”.

Μια τέτοια αποτελεί το Πρωτάθλημα Σκακιού χωρών ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, από τις 20 έως τις 26 Οκτωβρίου 2024. Συμμετέχουν 18 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ με  117 αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου RODOS PALACE, μεταξύ των οποίων και η ελληνική ομάδα, πρωταθλήτρια για το 2022.

Η Τελετή Έναρξης θα λάβει χώρα την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 10:00 στην πλατεία Δημαρχείου και θα είναι ανοικτή για το κοινό, σηματοδοτώντας και την έναρξη του 34ου Πρωταθλήματος ΝΑΤΟ.

Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν μαζί με την Περιφέρεια, το ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο συμβούλιο αθλητισμού ενόπλων δυνάμεων), ο Δήμος Ρόδου, ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου  “ΙΠΠΟΤΗΣ” και η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι :

1. Βέλγιο

2. Καναδάς

3. Δανία

4. Εσθονία

5. Γερμανία

6. Ελλάδα

7. Ιταλία

8. Λετονία

9. Λιθουανία

10. Λουξεμβούργο

11. Ολλανδία

12. Νορβηγία

13. Πολωνία

14. Ρουμανία

15. Σλοβενία

16. Ηνωμένο Βασίλειο

17. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Θα συμμετάσχει κι ένας Τούρκος LTM όμως δεν υποστηρίζεται από τη χώρα του και κατεβαίνει ανεξάρτητος.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου