Τοπικές Ειδήσεις

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με προσωπικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει τα προβλήματα λειτουργίας και υποστελέχωσης στο Τμήμα Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην μπορούν να διεκπεραιωθούν οι χιλιάδες αιτήσεις και φάκελοι για θέματα αλλοδαπών, εποχικής εργασίας, visa αλλοδαπών από τρίτες χώρες, άδειες παραμονής, αιτήσεις ασύλου κ.ο.κ.

Επισημαίνει, επίσης, ότι το Τμήμα Αλλοδαπών έχει αποδυναμωθεί από υπαλλήλους, λόγω και της κινητικότητας, αφού πολλοί υπάλληλοι επέλεξαν να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αυξημένο φόρτο εργασίας αφού ασχολείται κατά απόλυτη αρμοδιότητα με ζητήματα, όπως:

– Μετακλήσεις υπηκόων τρίτων χωρών

– Άδειες Παραμονής

– Αιτήματα Συζύγων Ελλήνων με αλλοδαπούς

– Άδειες εργασίας σύμφωνα με το νέο Μεταναστευτικό κώδικα.

Ο Μάνος Κόνσολας συνηγορεί στο αίτημα της υπηρεσίας για την άμεση πρόσληψη 10 Μονίμων Υπαλλήλων προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία της.

Το  πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας του Μάνου Κόνσολα :

Κύριε Υπουργέ,

Το πρόβλημα υποστελέχωσης, σε ορισμένες νευραλγικές υπηρεσίες στις νησιωτικές περιοχές, είναι ιδιαίτερα έντονο.

Ιδιαίτερα στο Τμήμα Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, το πρόβλημα υποστελέχωσης είναι οξύτερο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν οι χιλιάδες αιτήσεις και φάκελοι για θέματα αλλοδαπών, εποχικής εργασίας, visa αλλοδαπών από τρίτες χώρες, άδειες παραμονής, αιτήσεις ασύλου κ.ο.κ.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αυξημένο φόρτο εργασίας αφού ασχολείται κατά απόλυτη αρμοδιότητα με ζητήματα, όπως:

– Μετακλήσεις υπηκόων τρίτων χωρών

– Άδειες Παραμονής

– Αιτήματα Συζύγων Ελλήνων με αλλοδαπούς

–  Άδειες εργασίας σύμφωνα με το νέο Μεταναστευτικό κώδικα

Το Τμήμα Αλλοδαπών έχει αποδυναμωθεί από υπαλλήλους λόγω και της κινητικότητας, αφού πολλοί υπάλληλοι επέλεξαν να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Η υπηρεσία με έγγραφο αίτημά της προς το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά την άμεση πρόσληψη 10 Μονίμων Υπαλλήλων προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για  την εύρυθμη λειτουργία της.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στη συγκεκριμένη υπηρεσία και ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σε ό, τι αφορά στην ενίσχυση της με μόνιμο προσωπικό.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου