Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Επιπλήξεις, πρόστιμα και μία κλήση σε απολογία

Για τον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Διμυλιάς Στράτο Χατζημιχαήλ ήχησε η πλέον
βαριά «καμπάνα» που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ κατά την τελευταία συνεδρίασή της, καθώς η ομάδα του θα στερηθεί των υπηρεσιών του για έξι αγωνιστικές.
Με την ποινή της έγγραφης επίπληξης τιμωρήθηκαν οι Καλυμνιακός και Α.Ο. Πυλίου, οι δε παράγοντές τους Γιάννης Γιαννικουρής και Θεόδωρος Πάχος αντίστοιχα με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 20 ημερολογιακές ημέρες και με χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, ενώ σε απολογία κλήθηκε ο Ο.Φ. Ιστρίου και ο πρόεδρό του Αλέξανδρος Καγιάς, για τα όσα του χρεώθηκαν στο παιχνίδι της 1ης φάσης του Κυπέλλου Δωδεκανήσου με αντίπαλο τη Χάλκη. Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής:
Αποφάσεις επί απολογιών
Φ.Α. ΓΑΣ Ιάλυσος-Καλυμνιακός (06/10)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτό Πειθαρχικές παραβάσεις.
*Επιβάλλει στο σωματείο Καλυμνιακός την Πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
*Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Ι. Γιαννικουρή-εκπρόσωπο της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτηρίων για είκοσι (20) ημερολογιακές ημέρες και χρηματικό πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ.
(Άρθρο 11 παρ. 1,2,3 του ΠΚ)
Φ.Α. Α.Ο. Πυλίου-Ποσειδώνας Καρπάθου (08/10)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτό Πειθαρχικές παραβάσεις.
*Επιβάλλει στο σωματείο Α.Ο. Πυλίου την Πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
*Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Θ. Πάχο της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτηρίων για είκοσι (20) ημερολογιακές ημέρες και χρηματικό πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ.
(Άρθρο 12’ παρ. 1,2 του ΠΚ)
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 18.11.2024 (Άρθρο 24’ παρ. 2’ του ΠΚ)
Παραίτηση Δόξας Καρδάμαινας Κ14
Σύμφωνα με το από 14.10.2024 έγγραφο του, το Σωματείο Δόξα Καρδάμαινας δηλώνει ότι παραιτείται από του πρωταθλήματος Κ14 Νήσων Δωδεκανήσου περιόδου 2024-2025, λόγω αδυναμίας συγκρότησης ομάδος.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:
Οι αγώνες κατακυρώνονται με σκορ 0-3 υπέρ των αντιπάλων ομάδων. Τυχόν υπάρχουσες ποινές θα εκτίονται μόνο από την ανυπαίτιες ομάδες. (Άρθρο 17’ παρ. 2’ και 3’ του ΚΑΠ)
Επίσης στην ομάδα Δόξα Καρδάμαινας επιβάλλει ποινή αφαίρεσης τριών (-3) βαθμών από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και τριών (-3) από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (Άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ) και επιπλέον επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ. (Άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ)
Κλήση προς απολογία
Σύμφωνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε έγγραφη απολογία μέχρι την Πέμπτη 24.10.2024 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ, τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα:
Φ.Α. Ο.Φ. Ιστρίου-Α.Σ. Χάλκης
*Το Σωματείο Ο.Φ. Ιστρίου
*Ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Αλ. Καγιάς-εκπρόσωπος
Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον Διαιτητή.
Επί παραβάσει των άρθρων 1,5, επ. 14’ παρ. 1,2,3 και 4 περ. α’ – Άρθρο 11’ παρ. 1,2,3 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Ποινές ποδοσφαιριστών
*6 αγωνιστικές-60 ευρώ: Χατζημιχαήλ Σ. (Ατρόμητος Διμυλιάς)
*2 αγωνιστικές: Καλαμαράς Γ. (Α.Ο. Καλαβαρδών)
*1 αγωνιστική: Φούσα Μ. (Φοίβος)
Γαργάλης Χ. (Ταξιάρχης Καλάθου)
Νασόπουλος Ε. (Ποσειδώνας Καρπάθου)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου