Τοπικές Ειδήσεις

HomeToGo: Η Ρόδος στους top προορισμούς από ΗΠΑ το 2025

Τις ταξιδιωτικές προβλέψεις για το 2025 δημοσίευσε η HomeToGo αποκαλύπτοντας πέντε ταξιδιωτικές τάσεις, αλλά και τους trending διεθνείς προορισμούς για Αμερικανούς τον χειμώνα και το καλοκαίρι. Ανάμεσα τους είναι και η Ελλάδα και συγκεκριμένα τα νησιά μας.

Την επόμενη χρονιά οι τουρίστες από τις ΗΠΑ θα αναζητήσουν πιο ουσιαστικές και εξατομικευμένες εμπειρίες, είτε μέσα από μεγαλύτερες, απολαυστικές διακοπές είτε δίνοντας προτεραιότητα σε προορισμούς που προσφέρουν μοναδικές περιπέτειες.

Η συνείδηση ​​του προϋπολογισμού και η ευαισθητοποίηση για το κλίμα διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο προγραμματίζουν τα ταξίδια τους.

Ολο και περισσότεροι επιλέγουν ταξίδια εκτός αιχμής για να αποφύγουν τόσο το πλήθος όσο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Από τις επικές αποδράσεις της bucket list έως τα οικονομικά ταξίδια με πλούσιες εμπειρίες, το 2025 θα είναι μια χρονιά όπου οι ταξιδιώτες θα αξιοποιήσουν στο έπακρο χρόνο και χρήμα.

Οσον αφορά την χώρα μας, η Ρόδος είναι στην 6η θέση στο top 10 διεθνών προορισμών για το καλοκαίρι, ενώ τα ελληνικά νησιά στην 5η θέση για διακοπές φθινόπωρο και χειμώνα.

5 βασικές ταξιδιωτικές τάσεις για το 2025
1. Επικές αποδράσεις
Το 27% των Αμερικανών ταξιδιωτών ετοιμάζεται για μεγαλύτερες και πιο πολυέξοδες διακοπές το 2025, σε σύγκριση με το 2024.

Τα δεδομένα αναζήτησης δείχνουν ότι η μέση διαμονή το 2025 εκτείνεται σε 22 ημέρες -19% περισσότερο από πέρυσι- με τους ταξιδιώτες να κάνουν κατά μέσο όρο 1.603 μίλια για τους προορισμούς τους, μια αύξηση 5% σε σχέση με φέτος.

2. Οικονομικά ταξίδια
Η τιμή θα είναι η κορυφαία προτεραιότητα για το 36% το 2025, με τους παραθεριστές όλων των γενεών να επιθυμούν να πάνε ακόμα πιο μακριά.

Το 51% της Gen X επιλέγει προορισμό, επικεντρωμένο στο να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τα χρήματα του, πάνω από όλους τους άλλους παράγοντες.
Αυτό ισχύει για το 39% των Baby Boomers, το 32% Millennials και το 22% της Gen Z.
Προορισμοί με φιλικά προς τον προϋπολογισμό καταλύματα λάμπουν στη λίστα της HomeToGo στα κορυφαία σημεία για ταξίδια την επόμενη χρονιά.
Πολλές από τις τοποθεσίες της κατάταξης διαθέτουν τιμές διανυκτέρευσης χαμηλότερες από την παγκόσμια μέση τιμή των 155 δολαρίων του 2025.

Για παράδειγμα, η Ιαπωνία -που έχει διάμεση τιμή ανά διανυκτέρευση για ένα ενοικιαζόμενο κατάλυμα διακοπών 125 δολάρια- έχει σημειώσει ετήσια αύξηση των αναζητήσεων 43% για διαμονή την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Για τις παραμονές το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2025, η Ταϊλάνδη και η Κόστα Ρίκα, οι οποίες παρουσιάζουν τιμές διανυκτέρευσης κάτω από τη διάμεσο όρο των 62 και 141 δολαρίων, είδαν ομοίως ετήσια αύξηση των αναζητήσεων 40% και 74% αντίστοιχα.

3. Βιωματικές περιπέτειες
Ενώ η τιμή παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για το ένα τρίτο περίπου των Αμερικανών ταξιδιωτών, το 21% θεωρεί πλέον την βιωματική προσφορά ενός τόπου ως το πιο σημαντικό στοιχείο κατά την επιλογή ενός προορισμού.

Αυτή η μετατόπιση ωθεί πιο παραδοσιακές ανησυχίες όπως ο καιρός πιο κάτω στη λίστα, με μόνο το 17% των ταξιδιωτών που σχεδιάζουν ένα ταξίδι να θεωρούν πλέον τον καθαρό ουρανό ως την κορυφαία τους προτεραιότητα.

Σχεδόν οι μισοί (48%) ταξιδιώτες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν ταξίδια με επίκεντρο εμπειρίες φαγητού και ποτού, όπως φεστιβάλ γκουρμέ και συγκομιδή κρασιού.
Το 42% θα παρακολουθήσει ζωντανές μουσικές παραστάσεις και συναυλίες, ενώ το 41% έλκεται από αθλητικές εκδηλώσεις.
Τα θαύματα της φύσης, από σεληνιακές εκλείψεις έως μεταναστεύσεις ζώων, βρίσκονται στο πρόγραμμα του 37%, ενώ το 30% επιθυμεί να συμμετάσχει σε εργαστήρια και μαθήματα δεξιοτήτων και το 28% θέτει ως προτεραιότητα τα καταφύγια ευεξίας.

4. Ταξίδια για δύο σε όλες τις εποχές
Είτε πρόκειται για μήνα του μέλιτος, είτε για επέτειο, είτε απλά για ρομαντικό ραντεβού, τα ζευγάρια κάνουν τα ταξίδια υπόθεση για δύο άτομα.

Το 50% σχεδιάζει να ταξιδέψει με τον/την σύντροφο του το 2025. Αν και οι αποδράσεις των ζευγαριών είναι αγαπημένες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι Μillennials ηγούνται με το 67% να σχεδιάζει αποδράσεις με σύντροφο κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, αντί με την οικογένεια, τους φίλους, τα κατοικίδια ή μόνο του.
Τα ταξίδια σε νησιά είναι κορυφαία επιλογή για ρομαντικές αποδράσεις το 2025, όλες τις εποχές.

5. Ταξίδια εκτός αιχμής
Το 45% θα κάνει διακοπές εκτός αιχμής για να αποφύγει τα πλήθη και για το χαμηλότερο κόστος.
Οι ανησυχίες για το κλίμα τροφοδοτούν επίσης αυτή τη στροφή. Το 35% -με επικεφαλής το 42% Millennials- προσαρμόζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για να αποφύγουν ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι καύσωνες.
Ενώ το 66% εξακολουθεί να αναζητά ηλιόλουστες παραλίες την επόμενη χρονιά, πολλοί στρέφονται σε προορισμούς που προσφέρουν ζεστασιά όλο το χρόνο, αντί να ταξιδεύουν κατά τους πιο ζεστούς μήνες.
Τα κορυφαία σε τάση μέρη για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2025 περιλαμβάνουν τα ελληνικά νησιά, (+268%), την Πλάγια ντελ Κάρμεν (+210%), το Μπαλί (+192%) και άλλους προορισμούς στους οποίους οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα χωρίς τον θόρυβο της υψηλής περιόδου.

Οι 10 trending καλοκαιρινοί διεθνείς προορισμοί 2025 για Αμερικανούς
Τουλούμ, Μεξικό +368%
Μάλαγα, Ισπανία +361%
Περθ, Αυστραλία +352%
Λισαβόνα, Πορτογαλία +311%
Καντίθ, Ισπανία +252%
Ρόδος, Ελλάδα +235%
Ίμπιζα, Ισπανία +226%
Βερολίνο, Γερμανία +223%
Ροβανιέμι, Φινλανδία +189%
Κο Λάντα, Ταϊλάνδη +178%
Πηγή: HomeToGo
Οι 10 trending διεθνείς προορισμοί φθινόπωρο/χειμώνα 2025 για Αμερικανούς
Αστούρια, Ισπανία +453%
Λισαβόνα, Πορτογαλία +416%
Νησί Ράμπ, Κροατία +325%
Βανκούβερ, Καναδάς +324%
Ελληνικά νησιά, Ελλάδα +268%
Πλάγια δελ Κάρμεν, Μεξικό +210%
Πουέρτο Βαγιάρτα, Μεξικό +202%
Μπαλί, Ινδονησία +192%
Ρώμη, Ιταλία +181%
Νησί Λανθαρότε, Ισπανία +163%

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου