Ειδήσεις

Παράνομες υιοθεσίες: Πώς λειτουργούσε κύκλωμα 30 ατόμων

Ο 38χρονος “Βαλεντίν” από τη Βουλγαρία, ηγετικό μέλος κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών, που αποτελείτο από 30 άτομα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών όταν αιτήθηκε έκδοση κάρτας… Ευρωπαίου Πολίτη.

Οι αστυνομικοί πληκτρολογώντας τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσαν 3 εντάλματα σύλληψης, από το 2019 και 2021, για παράνομες υιοθεσίες.

Σε χρονικό διάστημα 11 μηνών από τον Φεβρουάριο 2015 έως τον Δεκέμβριο 2016, είχε προβεί σε τουλάχιστον 7 παράνομες υιοθεσίες, αποκομίζοντας περίπου 150.000 ευρώ. Για κάθε παιδί, λάμβαναν από το κάθε άτεκνο ζευγάρι 20.000 ευρώ.

Το κύκλωμα εντόπιζε ετοιμόγεννες γυναίκες στη Βουλγαρία και τις έπειθαν να δώσουν τα παιδιά τους με αμοιβή 3.500 ευρώ. Όταν συμφωνούσαν τις μετέφεραν στη Αθήνα και τις εγκαθιστούσαν σε 4 διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης.

Όταν έφθανε η ώρα του τοκετού τις πήγαιναν σε δύο δημόσιες μαιευτικές κλινικές, χρεώνοντας τα έξοδα τοκετού στους αριθμούς φορολογικών μητρώων μελών του κυκλώματος. Στη συνέχεια έβρισκαν ενδιαφερόμενα άτεκνα ζευγάρια και μετέφεραν την μητέρα σε συμβολαιογραφείο για τη σύνταξη δήλωσης συναίνεσης προκειμένου να δοθεί το παιδί για υιοθεσία. Έδιναν το παιδί και λάμβαναν 20.000 ευρώ. Με αυτή την παράνομη διαδικασία υιοθετήθηκαν παιδιά στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πειραιά, Αθήνα και Κατερίνη.

Πηγή: thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου