Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος: Σεβασμός στο ισχυρό πολιτιστικό και μνημειακό αποτύπωμα του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων Ρόδου και Μάλτας

Στην επίσκεψη στη Ρόδο του 81ου Μεγάλου Μαγίστρου, Fra’ John Dunlap αναφέρεται με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος που τον υποδέχθηκε στο γραφείο του σήμερα. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Για πρώτη φορά μετά από 502 χρόνια, το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Νοσηλευτικό Τάγμα του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων, της Ρόδου και της Μάλτας επιστρέφει, με την ανώτατη με την ανώτατη θεσμική του εκπροσώπηση, στην «αγαπημένη» Ρόδο.

Στο γραφείο μου, είχα την τιμή να υποδεχθώ τον 81ο Μεγάλο Μάγιστρο, Fra’ John Dunlap και να του εκφράσω τον σεβασμό μας για το ισχυρό πολιτιστικό και μνημειακό αποτύπωμα του Τάγματος στη Ρόδο αλλά και την προσδοκία η σχέση αιώνων να συνεχιστεί με νέες προοπτικές, στη βάση των κοινών πανανθρώπινων αξιών μας. Στο απόθεμα των Ιωαννιτών συγκαταλέγεται, δίπλα στο αμυντικό δίκτυο των ισχυρών κάστρων της Ρόδου, τις εκκλησίες και τα δημόσια κτίρια, και η αέναη προσπάθειά τους να υπερασπιστούν την περιοχή από τον κίνδυνο του οθωμανικού επεκτατισμού.

Μας ενώνουν κοινές αρχές, μας συνδέει η Ιστορία, στην οποία ανοίγουμε, με τη σημερινή του επίσκεψη, ένα νέο κεφάλαιο.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου