Ρεπορτάζ

45χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ομοεθνούς του

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία θα καθίσει ένας 45χρονος Αλβανός, προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Συγκατηγορούμενός του είναι ο 35χρονος αδελφός του, που καταζητείται.
Την 20ή Αυγούστου 2023 και περί ώρα 08.00 ένας 45χρονος ομοεθνής τους στάθμευσε το όχημά του στο Μαστιχάρι προκειμένου να περάσει από κάποιο κατάστημα της περιοχής για να αγοράσει καφέ.
Αίφνης εμφανίσθηκε όχημα που στάθμευσε δίπλα στο δικό του στο οποίο επέβαινε ο πρώτος κατηγορούμενος και ο συγκατηγορούμενός του και αρχικώς του ζήτησαν να μιλήσουν λίγα μέρα πιο κάτω, πλην όμως εν συνεχεία ο συγκατηγορούμενος του προσφεύγοντος έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι και ο παθών τράπηκε σε φυγή. Οι κατηγορούμενοι τον ακολούθησαν τρέχοντας εντός καταστήματος και παρά την προσπάθειά του να αμυνθεί ο προσφεύγων ξεκίνησε να τον γρονθοκοπεί αλλεπάλληλα μέχρι να πέσει στο έδαφος ότε και ο συγκατηγορούμενός του τον μαχαίρωσε τρεις φορές σε ευπαθή σημεία ήτοι στο στομάχι, στο λαιμό και στο χέρι.
Η επίθεση δε σε βάρος του σταμάτησε μόλις πελάτες του καταστήματος απώθησαν τους κατηγορουμένους, οι οποίοι τράπηκαν αμέσως σε φυγή.
Εκ των ως άνω χτυπημάτων, ο παθών υπέση εκτεταμένη αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Κω και νοσηλεύτηκε φέροντας θλαστικά τράματα στη δεξιά τραχηλική χώρα, θλαστικό τραύμα υποχονδρίου με τρώση του περιτοναίου και αιμορραγία στην περιτοναϊκή κοιλότητα.
Ο πρώτος κατηγορούμενος επικαλείται ότι ο λόγος για τον οποίο χτύπησε το θύμα, ήταν ως άμυνα σε ύβρεις του, ενώ αναφέρει ότι δεν είδε αίματα, ούτε να φέρει μαχαίρι, ο συγκατηγορούμενός του.
Μάρτυρες τον είδαν με τον συγκατηγορούμενό του να «ορμούν» στον παθόντα ο οποίος προσπαθούσε να τους αποφύγει.
Το δικαστικό συμβούλιο που μελέτησε την υπόθεση έκρινε πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στα πλαίσια εκδίκησης του δράστη, ο οποίος είχε διαφορές με το θύμα που σχετίζονται και με τον κοινό εργασιακό τους χώρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου