Τοπικές Ειδήσεις

Εκδήλωση στη Βουλή για το Ολοκαύτωμα της Κάσου

Η Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής νήσου Κάσου το 1824 από τους Τουρκο-Αιγύπτιους, διοργάνωσε αφιερωματική επιστημονική εκδήλωση στην αίθουσα Γερουσίας,  με τίτλο «Το Ολοκαύτωμα της Κάσου: 1824 – 2024».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με θεματικό αφιέρωμα με τεκμήρια από την ιδιωτική συλλογή Μίμη και Βασιλικής Χριστοφιλάκη και το βιβλιακό και αρχειακό υλικό της Βιβλιοθήκης της Βουλής. Την προετοιμασία της έκθεσης επιμελήθηκε  η προϊσταμένη της Γ.Δ. Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων  Μαρία Καμηλάκη

Παρέστησαν κι απηύθυναν χαιρετισμούς, εκφράζοντας την απόλυτη αναγνώριση τους στη σημασία της θυσίας των Κασιωτών, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο συμπατριώτης μας Υπουργός Εξωτερικών  Γιώργος Γεραπετρίτης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, Μάνος Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Υψηλάντης και Γιώργος Νικητιάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου