Ρεπορτάζ

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών ακόμη επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος αποφάσισε η δημοτική επιτροπή

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών ακόμη επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος αποφάσισε η δημοτική επιτροπή. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του συλλογικού οργάνου του δήμου, αποφασίστηκε η ανάκληση αδείας καταστήματος στην Ακτή Μιαούλη, στην Καλλιθέα και στην Αρχαία Κάμειρο.
Η απόφαση της δημοτικής επιτροπής προκάλεσε την αντίδραση του ιδιοκτήτη του καταστήματος στην Ακτή Μιαούλη, ο οποίος δήλωσε ότι είχε μισθώσει το χώρο από την ΕΤΑΔ κατβάλοντας το αντίτιμο των 29.000 ευρώ. Στο μεταξύ όμως, χώρος που είχε μισθώσει ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ανήκει στο δήμο και όχι στην ΕΤΑΔ, καθώς πρόκειται για αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ που εφάπτεται επί του πεζοδρομίου. Κατά συνέπεια, η ΕΤΑΔ δεν είχε τη δικαιοδοσία να εκμισθώσει το χώρο στον οποίο ο επιχειρηματίας τοποθέτησε τραπεζοκαθίμαστα εξυπηρετώντας τους θαμώνες του καταστήματος. «Ήταν ψεύτικη η άδεια που πλήρωσα στην ΕΤΑΔ;» αναρωτήθηκε ο επιχειρηματίας, συμπληρώνοντας πώς δεν είναι δίκαιο να επωμιστεί τυχόν λάθος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου. Αποχώρησε από την αίθουσα λέγοντας ότι θα προβεί στην υποβολή αγωγής, ενώ ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν μπορεί να φέρεται σαν να βρίσκεται στο μαγαζί του και ότι οφείλει να σεβαστεί το χώρο.
Τα δημοτικά Λουτρά
Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η παράταση οικονομικών προσφορών και εγγυητικών συμμετοχής και αλλαγής προσωρινού αναδόχου του έργου: «Αποκατάσταση, Εκσυγχρονισμός και Επαναλειτουργία Δημοτικών Λουτρών Μεσαιωνικής Πόλης Νήσου Ρόδου». Σύμφωνα με όσα σημείωσε υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου, οι προηγούμενοι ανάδοχοιδεν ανανέωσαν την προσφορά τους όπως προβλεπόταν λόγω καθυστέρησης των διαδικασιών και έπρεπε να επιλεγεί ο δεύτερος κατά σειρά μειοδότης.
Ειδικότερα, η δημοτική επιτροπή ενέκρινε (παρών ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τηλέμαχος Καμπούρης) τον αποκλεισμό των οικονομικών φορέων που δεν παρέτειναν τις προσφορές τους και συγκεκριμένα των «ΤΣΑΤΤΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο.Ε.» και «VAST -MAKE I.K.E. ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» και τον ορισμό της εταιρείας «P & C. DEVELOPMENT S.A.» ως προσωρινό μειοδότη, με μέση έκπτωση 9,11% και προσφερόμενη τιμή 1.700.763,70€ χωρίς ΦΠΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου