Τοπικές Ειδήσεις

Κύκλωμα που διακινούσε αλλοδαπούς διέλυσε στη Ρόδο το Λιμενικό

Τα αρχηγικά μέλη οργάνωσης που φαινεται πως είχε δικτυωθεί στη Ρόδο  συνέλαβε το Λιμενικό βάζοντας φρένο στις δραστηριότητες τους, Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η οργάνωση στρατολογούσε και οδηγούς οχημάτων που παραλάμβαναν τους αλλοδαπούς ενώ υπήρχε και άτομο που παρακολούθούσε την πορεία των περιπολικών σκαφών, Αναλυτικότερα :

Τις απογευματινές ώρες την 19/10/2024, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή Μανδράκι και Φαληράκι της Ρόδου, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 23, 26 και 26 ετών για παράβαση του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση).

Ειδικότερα, οι δύο πρώτοι φέρεται να αποτελούν αρχηγικά μέλη οργάνωσης διακίνησης υπηκόων τρίτων χωρών, που οργάνωναν τη μεταφορά και στρατολογούσαν οδηγούς οχημάτων με σκοπό να παραλαμβάνουν αποβιβασθέντες αλλοδαπούς, ενώ ο τρίτος επόπτευε τις κινήσεις των περιπολικών σκαφών και των σημείων αποβίβασης, προκειμένου να αποκρύπτει τους αποβιβασθέντες από τις Αρχές. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου