Τοπικές Ειδήσεις

Περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου «Διαγόρας»

Εξαιρετικά εντυπωσιακές επιδόσεις παρουσιάζει το αεροδρόμιο Ρόδου που κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά όσον αφορά στον αριθμό των διακινηθέντων επιβατών. Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, έχουν διακινηθεί μέσω του «Διαγόρας» περισσότεροι από 6,5 εκατ. επιβάτες, ενώ το έτος 2023 ο αριθμός των διακινηθέτων επιβατών είχε ανέλθει σε 6.142.000.
Η αύξηση των διακινηθέντων επιβατών ανέρχεται στο 12,5% και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους το ποσοστό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Η Ρόδος για μία ακόμη χρονιά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της, έχοντας διανύσει μία από τις πιο επιτυχημένες τουριστικές σεζόν. Όπως αποδεικνύουν τα νούμερα, η Ρόδος θριάμβευσε
Πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την τουριστική σεζόν ξεκίνησε. Το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου συνολικά 68.000 τουρίστες, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο αριθμός των διακινηθέντων τουριστών ανήλθε σε 75.000.
Στην ουσία τα αεροπλάνα καταφθάνουν μισογεμάτα για να παραλάβουν τους επισκέπτες που ολοκληρώνουν τις διακοπές τους στη Ρόδο. Η τουριστική σεζόν θα λήξει επίσημα στις 10 Νοεμβρίου και οι …τελευταίοι των Μοϊκανών θα είναι ως συνήθως οι Άγγλοι τουρίστες. Βεβαίως, οι τουριστικές αφίξεις θα συνεχιστούν μέχρι και το Δεκέμβριο καθώς από τον Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει ειδικό χειμερινό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η έναρξη της νέας σεζόν του 2025 τοποθετείται στις αρχές Απριλίου.
Καλή η σεζόν για τον κλάδο των ταξί
Εξαιρετική ήταν η τουριστική σεζόν για τον κλάδο των ταξί. «Η σεζόν ήταν πολύ καλή για τον κλάδο μας. Δουλέψαμε ικανοποιητικά. Η ποιότητα των επισκεπτών δεν ήταν υψηλή. Λόγω της ποσότητας του κόσμου και της ζήτησης που υπήρχε ο κλάδος μας κινήθηκε ικανοποιητικά. Βοήθησε επίσης το γεγονός ότι υπήρχαν φέτος 80 πολυθέσια αυτοκίνητα τα οποία εξυπηρετούν το επιβατηγό κοινό, συμβάλλοντας στη μείωση των ουρών στις πιάτσες. Του χρόνου πρόκειται να υπάρχουν 110 με 150 πολυθέσια», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης.
Από τα βασικότερα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι οδηγοί ταξί είναι το κυκλοφοριακό. Τις επόμενες ημέρες ο Σύνδεσμος πρόκειται να καταθέσει γραπτό υπόμνημα στο δήμο με τις προτάσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αναμένεται να θέσουν το θέμα των συχνών στάσεων των λεωφορείων. Κυρίως από την πόλη προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα, οι στάσεις των λεωφορείων είναι τοποθετημένες σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα να σταματούν συχνά τα λεωφορεία και να παρακωλύεται η κυκλοφορία. Το γεγονός αυτό το επεσήμανε και ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, σημειώνοντας ότι θα ληφθεί υπόψη το θέμα των στάσεων στην διαμόρφωση του δρόμου από την Παναγία Φανερωμένη προς το αεροδρόμιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου