Τοπικές Ειδήσεις

Εντοπίστηκαν 19 αλλοδαποί στην Κω και μετά από καταδίωξη συνελήφθη ο διακινητής

Τις πρωινές ώρες την 21/10/2024, ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή ¨ΨΑΛΙΔΙ¨ της Κω.

Ο χειριστής του Τ/Χ προσάραξε το σκάφος σε αβαθή της περιοχής Ακ. Λούρου της Κω, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες του και στη συνέχεια εκκίνησε με μεγάλη ταχύτητα προς τις απέναντι τουρκικές ακτές. Το ΠΛΣ προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε.

Ακολούθησε καταδίωξη και πραγματοποιήθηκαν τρεις προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία τέσσερις στοχευμένες βολές στη μηχανή του Τ/Χ με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του και τη σύλληψη του 27χρονου χειριστή του.

Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κω εντοπίστηκαν στη χερσαία περιοχή δεκαεννέα αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς, ενώ συνελήφθη ο 27χρονος για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨, του άρθρου 187 Π.Κ. ¨Εγκληματική οργάνωση¨, του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση¨, του άρθρου 169 Π.Κ. ¨Απείθεια¨ και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου