Ρεπορτάζ

Αναβιώνει υπόθεση χρήσης πλαστού εγγράφου και απάτης σε δικαστήριο με δύο κατηγορούμενους

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα αναβιώσει την 11η Νοεμβρίου 2024 υπόθεση με κατηγορούμενη μια 64χρονη κάτοικο της Τουρκίας κι έναν 81χρονο κάτοικο της Κω για από κοινού χρήση πλαστού εγγράφου με σκοπό πορισμού παράνομου περιουσιακού οφέλους που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ και της απάτης στο δικαστήριο κατ’ εξακολούθηση.
Στους δύο κατηγορούμενους έχει επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 7 ετών.
Στην πρώτη αποδίδεται ότι στην Κω την 5.5.2009 και 16.10.2013, ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο με τον συγκατηγορούμενό της ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω, κατά τη συζήτηση τριτανακοπής της, προσκόμισε χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό, δυνάμει του οποίου φέρεται ότι ο πατέρας της, είχε αγοράσει από 4 Μουσουλμάνους το αναφερόμενο σ’ αυτό ακίνητο, έκτασης 5.600 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στη «Αττάμι» της νήσου Κω το οποίο είναι πλαστό.
Πέτυχε, έτσι να πειστεί το Δικαστήριο για τη γνησιότητα του εν λόγω ιδιωτικού συμφωνητικού και να προβεί στην έκδοση απόφασης, έκανε δεκτή την τριτανακοπή και κήρυξε άκυρη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω του 1983, με την οποία είχε αναγνωρισθεί κυρία του παραπάνω ακινήτου μια μουσουλμάνα.
Στις 16.10.2013 ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου κατά τη συζήτηση της έφεσής της κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω, κατά την οποία ο συγκατηγορούμενός της νομίμως εκπροσωπούσε την ίδια και τον αποβιώσαντα αδελφό της ως πληρεξούσιος δικηγόρος τους, προσκόμισε με επίκληση χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό, παριστάνοντας εν γνώσει της ψευδώς στους δικαστές του ως άνω Δικαστηρίου τα ίδια περιστατικά.
Έτσι, παραπλάνησε τους δικαστές και πέτυχε να πειστεί το παραπάνω Δικαστήριο, με πλαστό αποδεικτικό μέσο, για τη γνησιότητα του εν λόγω ιδιωτικού συμφωνητικού και, αποδεχόμενο ως βάσιμο στην ουσία του τον ψευδή ισχυρισμό για την κτήση της συγκυριότητας στο πρόσωπο της ίδιας και του προαναφερθέντος αποβιώσαντος αδελφού της επί του παραπάνω ακινήτου από τον πατέρα τους, να προβεί στην έκδοση της απόφασης που έκανε δεκτή την ως άνω έφεση στην ουσία της, διακράτησε την τριτανακοπή και αφενός μεν κήρυξε άκυρη την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω, με την οποία είχε αναγνωρισθεί κυρία του παραπάνω ακινήτου η αντίδικός τους, αφετέρου δε αναγνώρισε την ίδια και τον αποβιώσαντα αδελφό της συγκυρίους, κατά ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου τον καθένα, του παραπάνω ακινήτου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου