Τοπικές Ειδήσεις

Χατζημάρκος από Κω: Ο Θεοδόσης Νικηταράς είναι ψεύτης, καλός ηθοποιός – H ψευδής βεβαίωση που έδωσε (Φώτο)

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο Επαρχείο Κω – Νισύρου, παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου.

Ο κ. Χατζημάρκος είχε στο πλευρό του τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Απόστολο Ασπράκη, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστο Ευστρατίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Ν. Αιγαίου, Γιάννη Κρητικό και τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου, Χαράλαμπο Ναβροζίδη, να σημειωθεί ότι η Έπαρχος Κω – Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου βρίσκεται εκτός Κω καθώς είναι ομιλήτρια σε ένα Διεθνές Συνέδριο Γυναικών.

Ο κ. Χατζημάρκος μιλώντας για όλη τη διαμάχη που έχει προκύψει με τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, τόνισε ότι σέβεται τον θεσμό του Δημάρχου της Κω, χαρακτήρισε όμως τον άνθρωπο Νικηταρά ως ψεύτη, καλό ηθοποιό, θεομπαίχτη καθώς εδώ και περίπου 3 μήνες, ψεύδεται συνεχώς για το θέμα της μεταφοράς των απορριμάτων από την Κάλυμνο στην Κω.

Μάλιστα ο κ. Χατζημάρκος, χαρακτηρίζοντας για ακόμα μια φορά ψεύτη τον κ. Νικηταρά, έδωσε στη δημοσιότητα και την ψευδή βεβαίωση, όπως ανέφερε, στην οποία ο κ. Νικηταράς, υπογράφει ότι ο ΧΥΤΑ Κω διαθέτει άδεια λειτουργίας η οποία εκδόθηκε το 2010 και ισχύει για 20 χρόνια, κάτι το οποίο δεν ισχύει, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Τι βεβαιώνει ψευδώς ο Θ. Νικηταράς; Αυτό που ο Δήμος Κω αναφέρει στο συνημμένο, ότι δηλαδή τον Οκτώβριο του 2023 ο ΧΥΤΑ της Κω είχε σε ισχύ Αδεια Λειτουργίας

Να σημειωθεί ότι από τους δημοσιογράφους ζητήθηκε διευκρίνηση για τον αν η άδεια αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση ή τη λειτουργία του ΧΥΤΑ με τον κ. Χατζημάρκο να τονίζει ότι δεν θα παίξουμε με τις λέξεις, καθώς η αναφορά κάνει λόγο για άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Ο κ. Χατζημάρκος ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι ήρθε στην Κω γιατί σήμερα το πρωί υπήρχε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος θα έκανε ένα πέρασμα δύο ωρών από το νησί, για ιδιωτικούς λόγους, η οποία όμως ακυρώθηκε.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι ο κ. Νικηταράς εξυπηρετεί μια πολιτική παραπλάνησης της κοινής γνώμης, καθώς ψεύδεται ασυστόλως, κατηγορώντας τον ότι δεν θέλει να συζητιέται η ”χωματερή της Κω” που λέγεται ΧΥΤΑ. Ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε απαράδεκτη και τριτοκοσμική την υποδομή, η οποία στην πράξη είναι χωματερή και στα λόγια ΧΥΤΑ, καθώς δεν τηρεί κανέναν κανόνα περιβαλλοντικής διαχείρισης, τραυματίζοντας έτσι το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, την ώρα που οι πολίτες καταβάλλουν κανονικά τα τέλη για τη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ, με τον Περιφερειάρχη να αναρωτιέται τι έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, τα λεφτά που πλήρωναν οι πολίτες της Κω.

Ο κ. Χατζημάρκος σε σκληρό ύφος ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Κω παίζει θέατρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: ”Ο επιτιθέμενος τώρα θέλει να εμφανιστεί ως θύμα, μου κάνουνε πόλεμο και τώρα αρχίζει η ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ, πάμε σε καταστάσεις ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών. Είναι πάρα πολύ καλός ηθοποιός.”

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος και στο νέο Νοσοκομείο της Κω δήλωσε ότι ο Δήμαρχος Κω είπε αναρίθμητα ψέματα, τονίζοντας ότι είπε ψέματα ακόμα και στη χρηματοδότηση για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, καθώς ο Δήμος Κω δεν διεκδίκησε τίποτα, αφού τα λεφτά ήρθαν στην Κω ονομαστικά, από την Περιφέρεια, κάτι που όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος, ενοχλεί τον κ. Νικηταρά.

Ο κ. Ευστρατίου με τη σειρά του δήλωσε πως ποτέ δεν ακούστηκε η φωνή του κυρίου Νικηταρά μέσα στον ΦΟΔΣΑ και όλες οι αποφάσεις ήταν ψηφισμένες από τον κ. Νικηταρά, λέγοντας μάλιστα αναφερόμενος στη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού, πως εάν λειτουργούσαν τα συστήματα πυρόσβεσης στον ΧΥΤΑ, η φωτιά δεν θα είχε περάσει μέσα από τον ΧΥΤΑ, σημειώνοντας πως η ”χωματερή” που λέγεται ΧΥΤΑ Κω θα φτιαχτεί και θα γίνει ένα κόσμημα.

Ο κ. Ασπράκης αναφερόμενος στον κ. Νικηταρά τόνισε ότι τον εκτιμούσε και τον εκτιμάει, ζητώντας του όμως να μην χωρίζει τα νησιά σε βόρειους και νότιους, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά.

Πηγή: Kosnews24.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου