Τοπικές Ειδήσεις

Δήμαρχος Νισύρου: Ύψιστης σημασίας για το νησί, η χρηματοδότηση για το νέο παιδικό σταθμό

Ένταξη του έργου «Αποκατάσταση – επέκταση κτιρίου και διαμόρφωσή του σε παιδικό σταθμό στο Μανδράκι Νισύρου» στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021-2027. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 545.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Ι. Κορωναίος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο για τη έγκριση της χρηματοδότησης. Η υποστήριξη της νέας γενιάς είναι βασική μας προτεραιότητα και ο νέος παιδικός σταθμός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, βελτιώνοντας την ποιότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την οικογένεια και τα παιδιά.»

Η υλοποίηση αυτού του έργου είναι υψίστης σημασίας για την τοπική κοινωνία της Νισύρου, καθώς θα προσφέρει έναν σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό χώρο για την φροντίδα των νηπίων. Ο νέος παιδικός σταθμός θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών του Δήμου, βελτιώνοντας την ποιότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την οικογένεια και τα παιδιά.

Το κτίριο που θα αποκατασταθεί είναι παλαιό, λιθόκτιστο, και θα ανακαινιστεί σε ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο θα  διατηρήσει παράλληλα τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά. Θα επεκταθεί με την προσθήκη ενός νέου διώροφου κτιρίου, το οποίο θα συνδέεται αρμονικά με το υπάρχον κτίριο μέσω φωτεινού διαδρόμου. Ο νέος παιδικός σταθμός βρίσκεται δίπλα στον χώρο της παιδικής χαράς στο κέντρο του Μανδρακίου.

Η δημοπράτηση του έργου του έργου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου