Τοπικές Ειδήσεις

Ανησυχία στον εμπορικό κόσμο από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των ναυτικών

Ανησυχούν οι έμποροι από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα πλοία. Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου αναφέρονται τα εξης:

Ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να συνεχίσει την 48ωρη απεργία της 22ας και 23ης Οκτωβρίου, με νέα 48ωρη Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 με προοπτική κλιμάκωσης από ώρα 00.00 έως 23.59 της 25 Οκτωβρίου στα Επιβατηγά Ακτοπλοϊκά πλοία και στα Μεσογειακά Τουριστικά πλοία, Ε/Γ-Ο/Γ Διεθνών πλόων και Κρουαζιερόπλοια.

Η απόφαση αυτή επιβαρύνει περεταίρω την ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση στην διακίνηση προσώπων και εμπορευμάτων, διαταράσσει την εύθραυστη εφοδιαστική αλυσίδα των εξαρτημένων από τις θαλάσσιες μεταφορές νησιωτικών περιοχών και θέτει σε κίνδυνο τον ομαλό ανεφοδιασμό τους σε κρίσιμες προμήθειες.

Η ομηρεία των νησιωτικών περιοχών και των νησιωτών δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αποτελεί μοχλό πίεσης και εργαλείο για την διεκδίκηση των όποιων συνδικαλιστικών αιτημάτων γι’ αυτό ζητούμε από το υπουργείο Ναυτιλίας άμεση κινητοποίηση, ανάληψη ενεργειών καθώς και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να λήξει η απεργιακή κινητοποίηση και να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου