Αθλητικά

34ο Πρωτάθλημα Σκακιού ΝΑΤΟ: Ο Αλεξάκης και ο Ραχμανίδης στην κορυφή

Με την ολοκλήρωση του 4ου γύρου του 34ου Πρωταθλήματος Σκακιού χωρών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στο νησί μας, δύο Έλληνες βρίσκονται στην κορυφή. Πρόκειται για τον Πέτρο Ραχμανίδη και τον Δημήτρη Αλεξάκη, με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους διοργανωτές προς ενημέρωση να αναφέρει τα ακόλουθα:
«Το τέλος του 4ου γύρου του 34ου Πρωταθλήματος Σκακιού του ΝΑΤΟ βρίσκει δυο Έλληνες στην κορυφή: τον ΙΜ Δημήτρη Αλεξάκη (2504 ΕΛΟ) και τον FM Πέτρο Ραχμανίδη (2219 ΕΛΟ) με απόλυτο αριθμό νικών σε ισάριθμες παρτίδες (4 στα 4). Υπενθυμίζουμε πως, βάσει των κανονισμών οι δυο παίκτες, επειδή ανήκουν στην ίδια ομάδα, δεν θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον.
Στις θέσεις 3-8 ακολουθεί εξαπλή ισοβαθμία με 3,5 βαθμούς σε 4 αγώνες: FM Robert Stein, FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, FM Finn Pedersen, Andrew Jeselson, WGM Dana Reizniece – Ozola, Patryk Michalowski.
O FM Stein πήρε το αίμα του πίσω κερδίζοντας τον IM Τάσο Παυλίδη ενώ ο FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με τριπλή επανάληψη από την WGM Dana Riezniece – Ozola στην πίεση χρόνου της αντιπάλου του.
Σε ομαδικό επίπεδο, υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις με την Ελλάδα μόνο να παραμένει στην 1η θέση με 14,5 βαθμούς, στην 2η -3η θέση να ισοβαθμούν οι ΗΠΑ με την Πολωνία με 12,5 βαθμούς.
Το 34o Πρωτάθλημα Σκακιού χωρών ΝΑΤΟ αποτελεί διοργάνωση της γραμματείας του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) και της Διεθνούς Στρατιωτικής Σκακιστικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (IMCC) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “Ιππότης”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).
Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ και τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel και τον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ.
Ευχαριστίες και στους: ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο ‘’Παπαδημητρίου & Συνεργάτες’’, Ηλεκτροδομή Α.Ε.».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου