Τοπικές Ειδήσεις

Κώστας Ζάχαρης στον topfm: «Έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας. Οι διακινητές έχουν γίνει πολύ πιο επιθετικοί και η υποστελέχωση του Λιμενικού ξεπερνάει το 50%»

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού αλλά και μέσων κάνει όλο και πιο δύσκολο το έργο του Λιμενικού στη Ρόδο, κυρίως στην τρέχουσα περίοδο, με την έξαρση του μεταναστευτικού κύματος προς το νησί.

Με περιορισμένο αριθμό σκαφών, συγκριτικά με αυτόν που απαιτείται για τη φύλαξη των ακτών, και με αισθητά μειωμένο προσωπικό που συχνά-πυκνά απασχολείται για 2-3 μέρες σε μεταγωγές, καθιστούν  υπεράνθρωπες τις προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού στις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών που πέφτουν, ή τους ρίχνουν στη θάλασσα, αλλά και της αποτροπής ή καταδίωξης των ταχύπλοων που τους μεταφέρουν με προορισμό τη Ρόδο.

«Η υποστελέχωση της υπηρεσίας μας ξεπερνά το 50%. Δεν έχουμε απλά φθάσει στα όρια μας, τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού… Επικρατεί ένα χάος. Προειδοποιήσαμε από τον Ιούλιο για τις καταστάσεις που ζούμε αλλά δεν υπήρξε η παραμικρή ενίσχυση, είτε σε προσωπικό είτε σε σκάφη».

Τις υπερβάσεις που γίνονται από τους άνδρες του Λιμενικού, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, περιέγραψε ο Κώστας Ζάχαρης, πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου, μιλώντας στον  topfm1024 και στην εκπομπή «Ρόδος είναι γυρίζει».

«Εξηγήστε μου αν μπορείτε, πώς είναι δυνατόν να είχαμε μεγαλύτερη δύναμη τον Απρίλιο, τον Μάϊο και τον χειμώνα, απ΄ ότι αυτή την περίοδο… Αντιλαμβάνεστε το πεδίο που έχουμε να ελέγξουμε όταν πλέον έχουμε ροές σε όλα τα σημεία του νησιού; Και ο τρόπος των διακινητών έχει γίνει πολύ πιο επιθετικός, τόσο απέναντι στους ανθρώπους που μεταφέρουν όσο και απέναντι στο Λιμενικό. Ας δείξουν οι αρμόδιοι ότι δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά σε εμάς».

Ο Κώστας Ζάχαρης αναφέρθηκε και στο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Ακαντιάς για την προσωρινή παραμονή των μεταναστών:

«Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να βοηθήσει αυτός ο χώρος… Οι μετανάστες είναι παντού και θα συνεχίσουν να είναι αν δεν γίνει η ταυτοποίηση και δεν δοθεί η έγκριση από το υπουργείο για τη μεταφορά τους. Τι να κάνουν αν πάνε στο συγκεκριμένο χώρο; Απλά να περιμένουν; Και μην περιμένουν ότι το Λιμενικό θα διαθέσει άνδρες για να φυλάνε τον χώρο, όταν δεν έχουμε προσωπικό για τα βασικά…».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου