Τοπικές Ειδήσεις

Δράση για τη συλλογή μυελού των οστών στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Στις 25 Οκτωβρίου 2021, η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά, μια γυναίκα με καταγωγή από τη Δωδεκάνησο, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον αγώνα για τη δημοκρατία, την υγεία και την αλληλεγγύη. Στη μνήμη της, εμείς οι Αιμοδότες και δημοκρατικά σκεπτόμενοι άνθρωποι, οι συναγωνιστές και πολιτικοί της φίλοι από το ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρωθούμε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ., στον πεζόδρομο του Ακταίον στη Ρόδο, για να τιμήσουμε την παρακαταθήκη της με μια δράση ανθρωπιάς: τη συλλογή δοτών μυελού των οστών.

Η δωρεά μυελού των οστών μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές αιματολογικές και καρκινικές παθήσεις, όπως η λευχαιμία, το λέμφωμα, και άλλες μορφές καρκίνου. Ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι μακρύς και επίπονος, και η συλλογή μυελού των οστών αποτελεί για πολλούς ανθρώπους την τελευταία και μοναδική ελπίδα για θεραπεία. Η διαδικασία της δωρεάς είναι απλή, αλλά η σημασία της είναι ανυπολόγιστη, καθώς ένας και μόνο δότης μπορεί να χαρίσει ζωή και να δώσει την ευκαιρία σε έναν ασθενή να παλέψει ξανά.

Η Φώφη Γεννηματά γνώριζε προσωπικά τον αγώνα αυτό ενάντια στον καρκίνο και με τη ζωή της έδωσε παράδειγμα θάρρους και προσφοράς και γι’ αυτό τιμούμε τη μνήμη της προσφέροντας στον συνάνθρωπο, όπως εκείνη πραγματικά θα ήθελε.
Με τη δράση μας αυτή, ας κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη και την παρακαταθήκη της, τιμώντας τη Δωδεκανησιακή καταγωγή της και τη δύναμη ψυχής της με έναν τρόπο που θα έδινε στη ζωή της νόημα.
Καλούμε όλους την ερχόμενη Κυριακή να γίνουμε οι φορείς της ελπίδας και της ανθρωπιάς, με πράξεις προσφοράς, όπως εκείνη θα επιθυμούσε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου