Πολιτιστικά

Εργαστήριο εκφραστικής γραφής  με τίτλο «Το χαρτί, ο καθρέφτης της ψυχής μου»

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής της Ειρήνης Ντέλλα που λειτουργεί με τη στήριξη του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών της Διεύθυνσης ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, διοργανώνει εργαστήριο εκφραστικής γραφής  με τίτλο «Το χαρτί, ο καθρέφτης της ψυχής μου». Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες που αγαπούν το γράψιμο και θέλουν να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από αυτό, καθώς και να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο για την ανακάλυψη και την ανάπτυξή του εαυτού. Τα μέλη της ομάδας θα βουτήξουν το στυλό στην ψυχή τους και θα μπορέσουν να δουν τις εσωτερικές αντανακλάσεις της στο χαρτί, που θα λειτουργήσει ως καθρέφτης της.

Τι είναι η εκφραστική γραφή;

Η εκφραστική γραφή είναι μια μέθοδος στην οποία το γράψιμο χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεων.  Περιλαμβάνει συγκεκριμένες γραπτές τεχνικές και ασκήσεις με στόχο την αυτο-ανακάλυψη, τη συναισθηματική έκφραση και την βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Στόχοι Εργαστηρίου:

·       Ελεύθερη έκφραση μέσα από το γράψιμο

·       Σύνδεση με τον αληθινό εαυτό

·       Επίτευξη περισσότερης ισορροπίας στη ζωή

·       Ενίσχυση θετικού τρόπου σκέψης

·       Ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη διαχείριση των προκλήσεων

·       Καλλιέργεια αυτογνωσίας

Λίγα λόγια για την συντονίστρια:

Η Ειρήνη Ντέλλα είναι διπλωματούχος του Κοινού Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Ελληνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γενική Δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Είναι εκπαιδευμένη στην Εκφραστική Γραφή στο Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης & Θεραπείας.  Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και πολιτιστικά sites και διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικά έργα. Από το 2014 την ακούτε καθημερινά στο Ραδιόφωνο Λυχνάρι. Το Μάιο του 2012 έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό πεζογραφήματος για νέους συγγραφείς στα Δωδεκάνησα «Νίκος Κάσδαγλης» που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου. Η καρδιά της δεν έφυγε ποτέ από την όμορφη αίθουσά του, έτσι από το 2019 στεγάζονται εκεί οι ομάδες του Εργαστηρίου της.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου:

Το περιεχόμενο των συναντήσεων θα συν-διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις της ομάδας, η οποία θα είναι ανοιχτή κατά τη διάρκεια της χρονιάς για νέα μέλη. Ο α’ κύκλος αποτελείται από 6 συναντήσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται Τετάρτη 18:00 – 20:30 σε τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά δυο εβδομάδες) στις εγκαταστάσεις του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. Προηγούμενη εμπειρία με τη γραφή δεν είναι απαραίτητη.

Συνάντηση γνωριμίας:

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 18:00 – 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α, Μόντε Σμίθ).

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνείτε στα 22410-32510, 32520 ή στο 6945971953 και στο writerscenterrhodes@gmail.com.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου