Ειδήσεις

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων βλέπουν οι πολίτες

Σημαντικά ευρήματα φέρνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα ζητήματα της καθημερινότητας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά τα ποσοστά των κομμάτων.
Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, για λογαριασμό του Mega, στην εκτίμηψη ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 29,1%, το ΠΑΣΟΚ εκτινάσσεται στο 19,8%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,9%, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,7%, η Νίκη 2,4%, οι Σπαρτιάτες 1,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 5,3%, 1,8% το ΜέΡΑ25, η Νέα Αριστερά καταγράφει 4%, η Φωνή Λογικής 4,5%, οι Πατριώτες 1% και τα λοιπά συγκεντρώνουν 3,9%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παίρνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,3%, η Ελληνική Λύση 7%, το ΚΚΕ 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,1%, η Νέα Αριστερά 3,1%, η Φωνή Λογικής 3,5%, η Νίκη 1,9%, το ΜέΡΑ25 1,4% και οι Σπαρτιάτες 1,3%.

Πρώτος ο «Κανένας» στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία
Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, πρώτος καταγράφεται ο «Κανένας» με 37%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 29%, από 6% αντίστοιχα λαμβάνουν Κυριάκος Βελόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών
Σε επίπεδο δημοτικότητας πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41%, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 38%, τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 37%, τέταρτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% και πέμπτος ο Αλέξης Χαρίτσης με 21%.

Προβληματισμός για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Σε ερώτηση για την κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι πολίτες σε ποσοστό 56% βλέπου θα χειροτερέψει η κατάσταση, ενώ το 31% δηλώνει ότι θα βελτιωθούν.

Η ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες
Ως σημαντικότερο πρόβλημα οι πολίτες αξιολογούν την ακρίβεια με 38%, ακολουθεί η οικονομία με 24%, η κρίση θεσμών με 6%, το προσφυγικό/μεταναστευτικό 4% και η ανεργία βρίσκεται στο 3%.

Αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, οι θετικές γνώμες για την κυβέρνησης είναι στο 27%, ενώ για την αντιπολίτευση είναι στο 4%.Την ίδια ώρα, η αρνητική άποψη για την κυβέρνηση είναι στο 68%, ενώ για την αντιπολίτευση είναι στο 92

 

Αξιολόγηση Πρωθυπουργού
Σε ερώτηση για την αξιολόγηση του πρωθυπουργού, η θετική γνώμη είναι στο 31%, ενώ η αρνητική στο 65%.

Η πορεία της χώρας
Παράλληλα, το 68% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η χώρα κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 25% θεωρεί ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

 

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου