Τοπικές Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τιμά τους απελευθερωτικούς αγώνες των Δωδεκανησίων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στους απελευθερωτικούς αγώνες των Δωδεκανησίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Ακάντια” και κατά τη διάρκεια της θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους “Αν φυτρώσουν λουλούδια στις πόρτες μας” καθώς και το ντοκιμαντέρ “Τότε μόνο θα γίνουμε Ελλάδα”.

Η ταινία αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Βάσω Αγγελάκου,  Κωνσταντίνος Χαρτοφύλης και η μικρή Σοφία Σαμπάνη. Έκτακτη συμμετοχή: Κωστής Σαββιδάκης

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου που διαδραματίστηκε στη Σύμη με την παράδοση των Γερμανών στους Συμμάχους και τον Ιερό Λόχο στις 8 Μαΐου 1945 και στη συνέχεια με την παρουσία των Βρετανών στη Ρόδο.

Και οι δύο παραγωγές είναι σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τζεδάκη, όπως και το ιστορικό ημερολόγιο “Χρονολόγιο της Νεώτερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου 1912-1948”, σε επιμέλεια επίσης του Γιώργου Τζεδάκη. Η μουσική είναι του Δημήτρη  Ιωσήφ και το μοντάζ του Νίκου Τζεδάκη.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου