Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη της Γενικής Προξένου της Γαλλίας, κας Diane Roeser, στη Ρόδο

Η νέα Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στην Αθήνα, κα Diane Roeser, πραγματοποίησε στη Ρόδο, στις 23 και 24 Οκτωβρίου, την πρώτη επίσημη επίσκεψή της εκτός Αθηνών, αναδεικνύοντας τη σημασία των σχέσεων της Γαλλίας με τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, αλλά και τη δέσμευση για την ενίσχυση της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνοδευόμενη από την Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας, κα Αλίκη Μοσχή, η κα Roeser είχε σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, εστιάζοντας στην ελληνογαλλική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων , οι κυρίες Roeser και Μοσχή συνάντησαν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Ασπράκη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Νικόλαο Παπασταματίου. Στη συνάντηση τονίστηκε η στενή πολιτιστική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου, με σημείο αναφοράς  το Κατάλυμα της Γαλλίας και συζητήθηκαν  οι δυνατότητες ενδυνάμωσης και διεύρυνσης της γόνιμης αυτής συνεργασίας και σε άλλους τομείς.

Η Γενική Πρόξενος συναντήθηκε στο Δήμο Ρόδου με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Χαλκιά. Η συζήτηση εστιάστηκε  γύρω από θέματα βιώσιμου τουρισμού,  φυσικών καταστροφών και  πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην δυνατότητα  ανταλλαγής καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας. Ιδιαίτερη αναφορά  έγινε στο «Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας» και τις εκδηλώσεις «Παρίσι-Ρόδος: Μια Γέφυρα Πολιτισμού», μια ελληνογαλλική συνεργασία πρότυπο, η οποία έχει τη στήριξη γαλλικών και τοπικών φορέων.

Στην επίσκεψή της στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ), η κα Roeser συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Αντώνογλου και τη Γενική Γραμματέα κα Φαίδρα Σπανού και διερεύνησαν τις δυνατότητες  συνεργασίας με γαλλικά περιφερειακά επιμελητήρια καθώς και την ενίσχυση της  παρουσίας της Δωδεκανήσου σε γαλλικές εμπορικές  εκθέσεις και fora.

Επισκέφθηκε επίσης, τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Αναστάσιο Ζήφο, τη Λιμενάρχη Ρόδου κα Μαρία Κηποσόγλου, και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Μιχάλη Σοκορέλο,  στους οποίους εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την άψογη συνεργασία σε ζητήματα ασφαλείας και υποστήριξης των Γάλλων υπηκόων στο νησί.

Η κα Roeser ξεναγήθηκε σε σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της Ρόδου και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Βυζαντινή Συλλογή, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και την Κοσμητική Συλλογή , συνοδευόμενη από τους αρχαιολόγους κα Νατάσα Ψαρολογάκη και κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η Γενική Πρόξενος συνεργάστηκε εκτενώς με την Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στα Δωδεκάνησα, κα Αλίκη Μοσχή, σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της προξενικής αρχής στη Ρόδο και την υποστήριξη των Γάλλων υπηκόων, μόνιμων κατοίκων ή επισκεπτών, στα Δωδεκάνησα.

Η κα Roeser ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη Ρόδο, παραθέτοντας   δεξίωση  στους κήπους του Καταλύματος της Γαλλίας, όπου συνάντησε μέλη της γαλλικής κοινότητας της Ρόδου.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου