Ειδήσεις

Αισθητά κάτω από τα 15 λεπτά τα τιμολόγια ρεύματος του Νοεμβρίου

Αισθητή υποχώρηση αναμένεται να καταγράψουν τα τιμολόγια ρεύματος για τον μήνα Νοέμβριο καθώς οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά που καθορίζουν και τη διακύμανση των τιμών καταναλωτή καταγράφουν σημαντική μείωση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς για τον Οκτώβριο μέχρι τις 25 του μήνα, η χονδρική αγορά είχε μέση τιμή στα 87,67 ευρώ η μεγαβατώρα που σημαίνει ότι υποχωρεί σε ποσοστό 21,9% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο. Η υποχώρηση της χονδρικής ανοίγει το δρόμο ώστε να έχουμε σημαντική μείωση και στα τιμολόγια της λιανικής που θα ανακοινωθούν για τον επόμενο μήνα στις 2 Νοεμβρίου.

Το Νοέμβριο θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών, ανέφερε χθες σε συνέντευξή του ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, επιβεβαιώνοντας την τάση που επικρατεί με βάση τη διακύμανση της χονδρεμπορικής αγοράς.

Τι σημαίνει πρακτικά η υποχώρηση της χονδρικής για τα πράσινα τιμολόγια που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα; Εφόσον οι εταιρείες περάσουν στο σύνολό της τη μείωση τότε αναμένεται οι τιμές να υποχωρήσουν σημαντικά κάτω από τα 15 λεπτά η κιλοβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι το μήνα που διανύουμε οι τιμές ξεκινούν από τα 13,974 λεπτά η κιλοβατώρα και φτάνουν μέχρι τα 17,894 λεπτά η κιλοβατώρα. Με την τρέχουσα υποχώρηση των τιμών της χονδρικής οι τιμές του Νοεμβρίου θα ξεκινούν από τα 10,5 λεπτά η κιλοβατώρα και θα φτάνουν μέχρι τα 13,5 λεπτά η κιλοβατώρα.

Ενδεικτικά για το μεγαλύτερο πάροχο της αγοράς τη ΔΕΗ το τιμολόγιο τον Οκτώβριο βρίσκεται στα 14,96 λεπτά η κιλοβατώρα. Εάν η επιχείρηση το Νοέμβριο περάσει ολόκληρη τη μείωση της χονδρικής τότε η τιμή της θα κινείται κάτω από τα 12 λεπτά η κιλοβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Protergia ανακοίνωσε μείωση για το πράσινο τιμολόγιό της το Νοέμβριο κίνηση που αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι πάροχοι.

Πηγή: capital.gr

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου