Τοπικές Ειδήσεις

Μάνος Κόνσολας: «Ζήτησα να καλυφθούν οι θέσεις γιατρών και στην Κάσο και στην Όλυμπο Καρπάθου»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ενδιαφέρον και οι πρωτοβουλίες μου για την κάλυψη των κενών στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας, είναι διαρκή και μόνιμα.Δεν διαχωρίζω τα προβλήματα των νησιών. Για μένα υπάρχουν μόνο τα Δωδεκάνησα και οι Δωδεκανήσιοι.

Ζήτησα από το Υπουργείο Υγείας να καλυφθούν οι κενές θέσεις προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας και στην Κάσο και στην Όλυμπο.Το Υπουργείο Υγείας και η ΥΠΕ, θα αποφασίσουν τον τρόπο.

Επισημαίνω ότι πριν από λίγους μήνες, τον περασμένο Απρίλιο, έθεσα με κοινοβουλευτική μου παρέμβαση το ζήτημα της ενίσχυσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κάσου με προσωπικό, αλλά και της αναθεώρησης των πρωτοκόλλων για την υποχρεωτικότητα της διακομιδής ασθενούς, με αφορμή το τραγικό περιστατικό με την απώλεια ενός κατοίκου της Κάσου.

Επισήμανα, ότι με δεδομένη την απόσταση που χωρίζει το νησί από το διοικητικό κέντρο και κυρίως τα μεγάλα νοσοκομεία της Ρόδου, της Κρήτης και της Αθήνας, θα πρέπει να αναθεωρηθούν και τα πρωτόκολλα για την υποχρεωτικότητα της διακομιδής ασθενούς, ειδικά από την Κάσο.

Θα πρέπει να καθίστανται υποχρεωτικές οι διακομιδές μετά τη γνωμοδότηση του ιατρού που βρίσκεται εκεί και διαχειρίζεται το περιστατικό.

Ζήτησα, επίσης, στην επόμενη προκήρυξη που θα εκδοθεί  από το Υπουργείο Υγείας, να τεθεί κατά προτεραιότητα η ένταξη της μόνιμης θέσης Παθολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής, αλλά και η ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου  με νοσηλευτικό προσωπικό και διασώστες.

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

Υπάρχει μόνο η διαρκής  και κυρίως ειλικρινής προσπάθεια και διεκδίκηση.

Αυτό έκανα, αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου