Ειδήσεις

Βορίδης: Η ενότητα της ΝΔ συνεχίζει να είναι απολύτως αρραγής

Εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό, παράλληλα με τα άλλα θέματα επικαιρότητας, κάνει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». Θέμα στο οποίο εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά κομμάτων που τοποθετούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

«Δίκαιη, αυστηρή αλλά ορθολογική μεταναστευτική πολιτική»
Αναλυτικά, υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική κάνοντας λόγο για «δίκαιη, αυστηρή αλλά ορθολογική μεταναστευτική πολιτική». Με «αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Άρα φράχτης και ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στη θάλασσα και επομένως αποτελεσματική φύλαξη». Συγχρόνως, όμως, «επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να ελέγξεις πλήρως τις μεταναστευτικές ροές, πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία αρχικής αναγνώρισης του προσφυγικού στάτους, σε όσους το δικαιούνται. Εκεί είναι που υπάρχει πια η αντίθεση και της Γερμανίας με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και της Ουγγαρίας, αλλά και της Ολλανδίας. Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα, διότι δεν είναι μόνο οικονομικό».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «η κυβέρνησή μας είναι εκείνη που έχει την πιο ορθολογική και αποτελεσματική πρόταση για τη διαχείριση μεταναστευτικής πολιτικής και γι’ αυτό και διαμορφώνουμε σήμερα συσχετισμούς και μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προκειμένου να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε συνολικά στην Ευρώπη αυτή την πολιτική». «Είναι λυπηρό που δεν έχουμε στήριξη από δυνάμεις εδώ στον τόπο μας», διαπιστώνει ακόμη.

Εξ άλλου, «οι αντιλήψεις που υπερασπίζεται ο κ. Όρμπαν για την Ουγγαρία κοστίζουν στη χώρα αυτή -γιατί είναι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου- περίπου 650 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα το χρόνο, δηλαδή περίπου μισό ΕΝΦΙΑ. Δεν είναι βιώσιμο αυτό το σχήμα δημοσιονομικά», διευκρινίζει. Ενώ, από την άλλη, υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες «φαίνεται να θεωρούν ως φυσικό τους σύμμαχο τον κύριο Όρμπαν. Αυτό το μπλοκ δυνάμεων εκπροσωπεί ακριβώς την αντίληψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ένα είδος φυλακής όλων των μεταναστών που έρχονται και που μπαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο, άρα να μένουν στο έδαφός της».

Για την κατάσταση εντός του κυβερνώντος κόμματος, υπενθυμίζει εν πρώτοις, «είμαστε 5,5 χρόνια στην κυβέρνηση, έχουμε περάσει πολύ δύσκολα νομοσχέδια. Και, εν τέλει, το “αντάρτικο” κατέληξε να είναι μία ερώτηση στην οποία κάποιος ήθελε να αναδείξει ένα θέμα. Σχετικά με τις απόψεις των δύο πρώην πρωθυπουργών, δεν σχολιάζουμε και δεν μπαίνουμε στη συζήτηση για να αξιολογήσουμε τις απόψεις τους. Η παράταξη τούς έχει τιμήσει με την προεδρία του κόμματος και με την πρωθυπουργία». «Δεν υπάρχει κατά την άποψη μου καμία αμφισβήτηση, υπό την έννοια ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανεκλεγεί πρωθυπουργός πριν από ενάμιση χρόνο. Η νομιμοποίηση του πρωθυπουργού είναι η λαϊκή νομιμοποίηση και η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να είναι απολύτως αρραγής», επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου