Τοπικές Ειδήσεις

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Ρόδο

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, γιορτάστηκε και τιμήθηκε  και  φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο άρχισαν στις 08:00 το πρωί με την έπαρση της σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 95 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Ακολούθησε η  δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου, επιμνημόσυνη δέηση και   κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Και φέτος η εξέδρα για τους επισήμους είχε στηθεί στο χώρο έξω από την ιερό ναό του Ευαγγελισμού απέναντι σχεδόν από το Κεντρικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ. Συγκίνησαν τα πολύ μικρά παιδιά που παρέλασαν μαζί με μέλη πολιτιστικών συλλόγων του νησιού μας όπως και ο μαθητής που πέρασε  από την έξέδρα των επισήμων με αναπηρικό καροτσάκι στέλνοντας σε όλους πολλαπλά μηνύματα.

 

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.Μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης ο υπουργός Υγείας δήλωσε τα εξής:

«Εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά στα Δωδεκάνησα και σε ολόκληρη την Ελλάδα για την ηρωική επέτειο του  ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, γιατί η παρέλαση ήταν άριστα οργανωμένη σε μια εξαιρετική ημέρα με πολύ κόσμο. Αυτό δείχνει το υψηλό φρόνημα του λαού της Δωδεκανήσου σε δύσκολες εποχές που ζούμε σήμερα. Πρέπει να θυμόμαστε πως το αγαθό της ελευθερίας είναι από τα πολυτιμότερα στη ζωή. Ζήτω το Έθνος».

Σε ερώτηση αν στην υγεία έχουμε πόλεμο ο υπουργός Υγείας δήλωσε μόνο πως πάει μια χαρά.

 

 

Ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε:

«Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες . Πολλά πράγματα μας χωρίζουν κοινωνικά οικονομικά πολιτικά αλλά αυτές τις ημέρες πρέπει να τα ξεχνάμε. Να παίρνουμε μαθήματα από τη διδαχή του ελληνικού λαού και του ελληνικού στρατού και να μένουμε ενωμένοι σε αυτά  που αφορούν την Ελλάδα και το μέλλον της».

Η βουλευτής της ΝΔ κ. Μίκα Ιατρίδη τόνισε:

«Χρόνια Πολλά . Κρατάμε στις ψυχές μας την ορθόδοξη παράδοση μας όπως έκαναν οι γενιές πριν από μας. Τιμούμε σήμερα και στεκόμαστε με ευλάβεια απέναντι στους προγόνους μας στεκόμαστε  μπροστά στο απαράμιλλο θάρρος και την απέραντη αγάπη τους για την πατρίδα. Αυτή και η δύναμη της Ελλάδας μας. Οι αγώνες που έδωσαν το 1940 και το μεγάλο ΌΧΙ που είπαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ήταν ισχυρό διότι έδειχνε τη θέληση για ελευθερία . Ήταν δυνατό και αποφασιστικό. Με αυτά τα διδάγματα συνεχίζουμε όλοι εμείς να στηρίζουμε την Πατρίδα μας και να προχωράμε με σταθερά βήματα και αισιοδοξία στο μέλλον».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε :

Σήμερα απολαμβάνουμε αγαθά για τα οποία οι πρόγονοι μας έχουν πληρώσει ένα πολύ βαρύ φόρο αίματος. Έχουμε την ελευθερία μας και οφείλουμε κοιτώντας το παρελθόν να δείξουμε ότι σεβόμαστε τη δημοκρατία την ελευθερία και τη διαδρομή που προηγήθηκε και τι έχει πληρώσει αυτός ο λαός με τι τίμημα εμείς απολαμβάνουμε σήμερα την ελευθερία μας. Το λέω αυτό γιατί είμαστε σε μια εποχή όπου ο αρνητισμός προσπαθεί να κερδίσει έδαφος και να δηλητηριάσει τη ψυχή ενός ολόκληρου λαού. Η ψυχή αυτού του λαού είναι αυτή που το 1940 πριν 84 χρόνια τον οδήγησε στο να πετύχει το ακατόρθωτο. Σήμερα σε τελείως διαφορετικές συνθήκες πρέπει να ξαναβρούμε αυτή την ψυχή γιατί οι κίνδυνοι δεν έχουν αλλάξει αν και δεν ζούμε τις ίδιες καταστάσεις. Οι κίνδυνοι όμως στην ιστορία πηγαίνουν  πάντα μαζί με τις ευκαιρίες. Και αυτές οι φωνές που καλλιεργούν τον αρνητισμό θέλουν αυτό ακριβώς. Να μην μπορέσει δηλαδή ο λαός να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες του. Χρόνια  Πολλά στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που γιορτάζουμε το ΌΧΙ. Πρέπει λοιπόν να αντιστεκόμαστε και να λέμε όχι σε όλα όσα διχάζουν σε όλα αυτά που δεν βοηθούν την πατρίδα και το κοινό καλό. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες με υγεία και δύναμη».

Η επικεφαλής της παράταξης Ανοικτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο κ. Χρύσα Καραγιάννη τόνισε :

«Είμαι πολύ περήφανη για την ελληνική ψυχή . Δείχνει πως όταν πορευόμαστε ενωμένοι βρίσκουμε τρόπους να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα να ορθώνουμε το ανάστημα μας και να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι σε όσους τολμούν έστω και για μια στιγμή να στερήσουν την ελευθερία και τη δημοκρατία από μας και τις επόμενες γενιές»

Στη συνέχεια ο κ. Φώτης Λαζός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκη δήλωσε:

«Χρόνια Πολλά να είμαστε πάντα γεροί και ελεύθεροι. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για αυτούς που πολέμησαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως όταν είμαστε ενωμένοι πάντα καταφέρνουμε πολλά».

Η κ. Μαρία Μιχελή εκπρόσωπος της ευρωβουλευτή κ. Α. Λατινοπούλου και υποψήφια βουλευτής με το κόμμα «Φωνή Λογικής» δήλωσε:

«Ήρθαμε εδώ και για να τιμήσουμε όλους τους πεσόντες στο έπος του 40. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες με υγεία να βρεθούμε πάλι εδώ».

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου