Ειδήσεις

Κανονικά λειτούργησε χθες το Νοσοκομείο παρά την απεργία

Κανονικά και χωρίς προβλήματα λειτούργησε χθες  το νοσοκομείο της Ρόδου,  καθώς η  συμμετοχή των εργαζομένων  στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ δεν ήταν μεγάλη.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πάντως  συγκρότησαν  κοινό μέτωπο, διεκδικώντας δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού, ανάκτηση μισθολογικών απωλειών, κατάργηση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.) και του νέου τρόπου χρηματοδότησης των νοσοκομείων.
«Δεν ήταν μεγάλη η συμμετοχή των εργαζομένων  στην απεργία που προκήρυξαν η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ. Μόνο ένας γιατρός και τέσσερις διοικητικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Το νοσοκομείο λειτούργησε κανονικά», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Βασίλης Παπανικόλας.
«Αίτημά μας είναι να μην εφαρμοσθούν οι αποφάσεις που ακυρώνουν στην πράξη την παροχή υπηρεσιών υγείας  δωρεάν στους πολίτες. Επίσης είμαστε αντίθετοι με την λειτουργία της εταιρείας ΕΣΑΝ ΑΕ», δήλωσε πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.
Σε ερώτηση σχετικά με την αναμόρφωση  του προϋπολογισμού του νοσοκομείου Ρόδου, ο κ. Βασίλης Κινούς δήλωσε:
«Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στη Ρόδο είναι πολύ πιθανό να  δοθούν 3.000.000  ευρώ για να συνεχίσει να λειτουργεί  χωρίς προβλήματα το νοσοκομείο. Αυτό θα είναι  μια θετική εξέλιξη».
Σχετικά με την έλλειψη ιατρών ο κ. Βασίλης Κινούς δήλωσε πως δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις:
«Δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις για το θέμα. Προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά με γενικούς ιατρούς και ειδικευόμενους που αποσπάστηκαν στη Ρόδο  από το νοσοκομείο της Καλύμνου. Με τον τρόπο αυτό θα καλύψουμε τις ανάγκες του Οκτωβρίου. Μετά θα δούμε και πάλι τι μπορούμε να κάνουμε. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Προκηρύχθηκε μόνο μια θέση ψυχιάτρου που δεν προβλέπεται να καλυφθεί».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου