Τοπικές Ειδήσεις

«Κρίμα που ο Αντώνης Σαμαράς μας αναγκάζει να θυμηθούμε τα γεγονότα του ‘93»

• Η άμεση και αυτονόητη απόφαση του πρωθυπουργού μας, ήταν μονόδρομος, τονίζει η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο «Βήμα της Κυριακής» σε συνέντευξή του, επήλθε και η διαγραφή του από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που και τυπικά σήμερα την παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.
Τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από τη ΝΔ, προκάλεσε η νέα συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σαμαράς, όπου μεταξύ άλλων επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό και την πολιτική που ασκεί τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς ζητάει την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη λέγοντας ότι «δεν είναι κεντρώα πολιτική ο μόνιμος «κατευνασμός» των τουρκικών προκλήσεων, κάνοντας λόγο για μειοδοσία. Πρότεινε επίσης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κώστα Καραμανλή. Το απόγευμα του Σαββάτου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξέδωσε ανακοίνωση, που σηματοδοτεί άμεσα τη διαδικασία διαγραφής του με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αλαζονεία και έλλειψη ψυχραιμίας καταλογίζει στον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμάρας, μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να τον παραπέμψει σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, με το ερώτημα της διαγραφής.
Εντωμεταξύ πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τονίζουν ότι δεν υπήρχε προσυνεννόηση ανάμεσα στους δύο πρώην πρωθυπουργούς για το περιεχόμενο της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά.

Η Έφη Χαραλαμποπούλου, πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα και τασσόμενη πλήρως υπέρ του πρωθυπουργού, δήλωσε στη «δ»:
«Άλλη μία φορά ο Αντώνης Σαμαράς πληγώνει την παράταξή μας. Κι ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν βρήκε λόγια για να σχολιάσει θετικά, έστω μία από τις επιτυχίες της κυβέρνησης, αρκετές φορές με ευκολία δημόσια διατύπωσε αρνητική κριτική. Όμως, στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» με ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό μας, ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο ανεξαρτησίας γνώμης, ακόμη και κριτικής, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας. Όταν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν αναβαθμίσει το κύρος της χώρας μας παγκοσμίως με ευρύτατες συμμαχίες, όταν αδιαμφισβήτητα έχει επιτευχθεί η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας σε ικανοποιητικότατο βαθμό, όταν έχουν σε μεγάλο βαθμό ασφαλιστεί τα σύνορά μας από ανεξέλεγκτες παράνομες εισόδους, όταν διεθνείς οργανισμοί αναγνωρίζουν τη δημοσιονομική επιτυχία και σταθερότητα της χώρας, όταν οι εισηγήσεις του πρωθυπουργού μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για επίλυση σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες γίνονται δεκτές, όταν γίνονται σοβαρές προσπάθειες της κυβερνήσεως για την αντιμετώπιση πρωτοφανών κρίσεων και των επακόλουθων συνεπειών τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός αφουγκράζεται και τις ανάγκες της κοινωνίας, η συνολική από τον κ. Σαμαρά αμφισβήτηση όλων αυτών και μάλιστα με τις πιο δηκτικές εκφράσεις υπερακοντίζει και τη συμπεριφορά της πιο κακόπιστης αντιπολίτευσης. Παρά τις πολλές διευκρινίσεις που έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του υπουργού Εξωτερικών, ουσιαστικά όμως του ίδιου του πρωθυπουργού. Κατόπιν όλων αυτών, η άμεση και αυτονόητη απόφαση του πρωθυπουργού μας, ήταν μονόδρομος. Κρίμα που ο Αντώνης Σαμαράς μας αναγκάζει να θυμηθούμε τα γεγονότα του 1992-1993», σημειώνει καταλήγοντας η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.
Θέση παίρνουν μεταξύ άλλων κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταθέτοντας τις απόψεις τους, με την πλειονότητα να συντάσσεται με την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη.
Ενδεικτικά, ο Μιχάλης Μπαριανάκης, μέλος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναφέρει: «Πιστεύω ότι το προκαλούσε και το ζητούσε γιατί από την ημέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε παρεμβάσεις που διαφωνούσε με την κυβερνητική πολιτική, τόσο την πρώτη τετραετία, όσο και στις αρχές της δεύτερης θητείας. Η παρέμβαση – διαφωνία δημόσια και να υποδεικνύει άμεσα να απομακρύνει για (εθνικά θέματα) τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη και στη συνέχεια να του προτείνει για ΠτΔ τον Κώστα Καραμανλή, νομίζω ότι οποιοσδήποτε άλλος και να ήταν στην θέση του Κ. Μητσοτάκη το ίδιο θα έπραττε! Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι θα επαναληφθεί αυτό που έγινε με τον πατέρα του όταν ως υπουργός Εξωτερικών του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διαφώνησε και δημιούργησε πολιτικό φορέα που είχε το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε.
Είμαι βέβαιος ότι είναι άλλα τα σημερινά δεδομένα και δεν θα τον ακολουθήσει κανείς από τους σημερινούς βουλευτές που πιστεύει ότι τους ελέγχει! Πυροδότησε ακόμα την υποψηφιότητα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, πρώτον αν το ήθελε ο ίδιος και δεύτερον αν θέλει να τον προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου