Ειδήσεις

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Δήμαρχος Σύμης

Στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου θα μιλήσει ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας στις 15 Οκτωβρίου σε πολιτική εκδήλωση για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
Ο κ. Παπακαλοδουκας είναι ανάμεσα σε Ευρωπαίους δημάρχους που αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα.Η πρόσκληση στον Έλληνα δήμαρχο έγινε μετά από παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού κ. Κύρκου.

H εκδήλωση διοργανώνεται από την ομάδα της «Προοδευτικής Συμμαχίας» του Ευρωκοινοβουλίου, δηλαδή των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατικών, και έχει ως θέμα: «Μετανάστευση: Σταματήστε την αιματοχυσία-Η ανάγκη για ένα Ευρωπαϊκό πλαίσιο δράσης».
To workshop αυτό διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από την τραγωδία της Λαμπεντούζα της νότιας Σικελίας και θα περιλαμβάνει μαρτυρίες, αναφορές και εικόνες από τα νότια σύνορα της Ε.Ε.

Θα μιλήσουν, καταρχήν, εκπρόσωποι της Ε.Ε., όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής για τα πολιτικά δικαιώματα, εκπρόσωπος της κομισιόν, ο εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου υποστήριξης ασύλου κ.α.

Εκτός, όμως, από τους αξιωματούχους της Ε.Ε., θα δοθεί η ευκαιρία να μεταφέρουν και εικόνες από τα μέρη της νότιας Ευρώπης που είναι και οι κυριότεροι αποδέκτες του μεταναστευτικού κύματος, αξιωματούχοι και αυτοδιοικητικοί.

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν εκπρόσωπος της Ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, του ιταλικού ναυτικού-μάλιστα θα προβληθεί και σχετικό βίντεο μαρτυρία-καθώς και αξιωματούχος από την Ισπανία. Βέβαια, χαρακτηριστική αναμένεται να είναι και η ομιλία του Δημάρχου της Λαμπεντούζα, του κ. Giusi Nicolini ενώ από αυτοδιοικητικούς θα μιλήσουν, επίσης, Δήμαρχοι από την Ολλανδία και τη Μάλτα.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο κ. Παπακαλοδούκας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μία γεύση από τη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Ευρώπη, το λιμάνι της Ελπίδας» της Lavinia Caminiti, Alessandro Penso, Laura Frasca και Laura Bessega, παρουσία και του κ. Gianni Pittella, που είναι και Πρόεδρος της ομάδας.

IMMIGRATION: STOP THE BLOODSHED
THE NEED FOR A EUROPEAN FRAMEWORK
Testimonies, reports and images from the EU Southern border, on the one-year-anniversary of the Lampedusa tragedy
Wednesday 15 October 2014, 15:00 – 18:30
ASP 3G3 – European Parliament, Brussels
Opening speech: MEPs LIBE
FIRST PANEL: Towards a common European migration policy
Claude MORAES, MEP -Chair of the Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs (LIBE)
Mathias OEL – Head of Unit, DG HOME, European Commission
Robert K. VISSER – Executive Director, European Asylum Support Office (EASO)
Col. Joselito MINUTO- Italian Finance Police

Adm. Filippo Maria FOFFI – Italian Navy
Video-testimony of the Italian Finance Police
SECOND PANEL: Lampedusa, a wake-up call for Europe
Giusi Nicolini – Mayor of Lampedusa, Italy
Arie Jan Willem Boelhouwer – Mayor of Gilze and Rijen, the Netherlands
Papakalodoukas Eleftherios – Mayor of Simi, Greece
Roderick Spiteri- Mayor of Paola, Malta
Anna Eva RADICETTI – Head of Unit, Policy and Support Programme Unit, International Organisation for Migration (IOM)
Sergio BARCELA FERNANDEZ – Immigration Division, Dept. for Social and Institutional Development, CARITAS Spain
Debate
Final remarks: MEPs

ore 19:00 Espace Distribution Centre Area 3D
After the workshop, a preview for the photographic exhibition “Europa – Porto della speranza” (Europe, harbour of hope) by Lavinia Caminiti, Alessandro Penso, Laura Frasca and Laura Bessega will take place.Gianni Pittella, President of the S&D group, will be present.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου