Εικόνα δύο ταχυτήτων παρουσίασε τις γιορτινές ημέρες η εστίαση, καθώς από τη μία «δεν μπορούμε να πούμε ότι πήγε άσχημα, αλλά από την άλλη δεν πήγε και όπως περιμέναμε».
Με τα παραπάνω λόγια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρισμού-Επισιτισμού περιγράφει την κατάσταση που επικράτησε τις γιορτινές ημέρες στην εστίαση, λέγοντας πως τα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά.
Όπως λέει ο κ. Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρισμού-Επισιτισμού στο topontiki.gr, «η ακρίβεια επηρεάζει άμεσα την εστίαση. Οι τουριστικοί προορισμοί γέμισαν, αλλά έχουμε πρόβλημα με το Airbnb. Εκεί επιλέγουν οι άνθρωποι να μαγειρεύουν, η εστίαση χάνει 1 με 2 γεύματα την ημέρα».
«Για να καταλάβετε πως είναι τα πράγματα, πλέον σε έναν τουριστικό χειμερινό προορισμό, ένα απλό τραπέζι για 4 άτομα, κοστίζει 200 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τα κενά που καταγράφονται στην εστίαση, είπε πως «υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την τουριστική σεζόν που έρχεται, θα επιδιώξουμε σύσκεψη με τους φορείς για να υπάρξουν αλλαγές. Θα γίνει ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων και μετά θα ακολουθήσουν οι υπάλληλοι της εστίασης».
Τέλος, για τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες, ανέφερε πως «και πάλι θα επιβαρυνθεί ο καταναλωτής, άρα πιθανόν να έχουμε νέες αυξήσεις στην εστίαση, μιας και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν πλέον να τις απορροφήσουν».
Πηγή: topontiki.gr