Απόλυτα θετικό είναι το πρόσημο που έβαλε η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣΔ στο 2024.
Κατά τον χαιρετισμό του προς τους εκπροσώπους των σωματείων κατά τη Γενική Συνέλευση της περασμένης Παρασκευής και μιλώντας εξ ονόματος των συνεργατών του Φώτη Καστρενού και Νεκταρίου Φωταρά, ο πρόεδρος της επιτροπής Δήμος Λουιζίδης έκανε τον απολογισμό των δράσεων της προηγούμενης χρονιάς, ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους όσους στηρίζουν εμπράκτως τις μικτές ομάδες Δωδεκανήσου. Αναλυτικά:
“Το 2024 ήταν μία σπουδαία χρονιά για την Ένωση μας και για τις μικτές μας ομάδες. Μία χρονιά ορόσημο, που θα τη θυμόμαστε για πάντα, για πολλούς λόγους.
Αρχικά και ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, είμαι πολύ περήφανος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τη μικτή ομάδα της U16 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.
Μία πρώτη θέση που κατακτάται για πρώτη φορά από την Ένωση μας και είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες της ομάδας μας.
Χαίρομαι πραγματικά γιατί, εκτός από την τεράστια επιτυχία της πρώτης θέσης δώσαμε, δυστυχώς όχι σε όλα αλλά στα περισσότερα παιδιά που συμμετείχαν, μία μεγάλη βοήθεια για το μέλλον τους, καθώς για την κατάκτηση της πρώτης θέσης θα πάρουν και μόρια για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (+20% για γυμναστική ακαδημία και +10% για οποιαδήποτε άλλη σχολή).
Εκτός από την τεράστια επιτυχία της U16 η χρονιά είναι σημαντική για ακόμα έναν λόγο για την Ένωση μας: την αγωνιστική περίοδο 2023-24 η ΕΠΟ αποφασίζει για πρώτη φορά να πραγματοποιήσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων για επιλογή κοριτσιών και έτσι η Ένωση μας αποφασίζει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, να δημιουργήσει μία μικτή ομάδα κοριτσιών U15.
Τα κορίτσια μας διαγράφουν μία εξαιρετική πορεία, βγαίνοντας πρώτες στην α’ φάση σε έναν δύσκολο όμιλο με αντιπάλους την ΕΠΣ Ηρακλείου και την ομάδα που προέρχεται από τη συνεργασία των ΕΠΣ Χανίων και ΕΠΣ Ρεθύμνου.
Στον προημιτελικό δυστυχώς αποκλειόμαστε από την ΕΠΣ Αθηνών, πραγματοποιώντας όμως μία εξαιρετική εμφάνιση.
Το μεγάλο κέρδος, ωστόσο, είναι η ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στον νομό μας και το γεγονός ότι αυτά τα κορίτσια μας έκαναν να αγαπήσουμε το γυναικείο ποδόσφαιρο, που ήταν κάτι άγνωστο στους περισσότερους από εμάς.
Στη μικτή ομάδα U14 δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και αποκλειστήκαμε ως δεύτεροι από την πρώτη φάση των ομίλων.
Δυστυχώς, ενώ ήμασταν μέσα στους τρεις καλύτερους δεύτερους, η ΕΠΟ απέκλεισε τον όμιλο Νήσων από τους ομίλους που έδιναν την πρόκριση για τους τρεις καλύτερους δεύτερους.
Στη συνέχεια θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε ορισμένους ανθρώπους, ξεκινώντας από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, που ήταν δίπλα μας σε όλη την πορεία αυτή των μικτών μας ομάδων και για την τιμή που μου έχει κάνει να είμαι Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής αυτά τα τελευταία τρία χρόνια.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς τον προπονητή μας κ. Γιώργο Τριχιά, για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα.
Δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις ομάδες μας. Τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Επιτροπή κ.κ. Φώτη Καστρενό και Νεκτάριο Φωταρά για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος για τις μικτές μας ομάδες.
Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Χρυσόστομο Ψέλλα, που είναι δίπλα στις μικτές μας ομάδες και με την εμπειρία του μας βοηθάει καθοριστικά σε όλα τα οργανωτικά θέματα καθώς και στην οργάνωση όλων των αποστολών των μικτών μας ομάδων. Ευχαριστώ ακόμα τον φροντιστή μας κ. Ιωάννη Ζωάννου για την οργάνωση των προπονήσεων και των ταξιδιών, όπως επίσης και τις κυρίες της Ένωσης μας Μαίρη Παπαγιάννη και Κρυστάλλω Μπάτη, για τη γραμματειακή τους υποστήριξη.
Επιπλέον, οφείλω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους χορηγούς μας, που έχουν αγκαλιάσει όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για τις μικτές μας ομάδες.
Επιχειρηματίες που με τις χορηγίες τους, είτε σε αθλητικό εξοπλισμό (ενδυμασία, μπάλες κλπ) είτε σχετικά με τη σίτιση των ομάδων, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να βοηθάμε αυτά τα νέα παιδιά να κάνουν το “βήμα” παραπάνω.
Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες των Σωματείων μας και τους προπονητές των ομάδων για τη συνεργασία που έχουμε και να τους ζητήσω να στηρίξουν πραγματικά αυτά τα νέα παιδιά.
Η κατάκτηση του περσινού τροπαίου έδειξε ότι στον νομό μας υπάρχουν πολλά παιδιά με μεγάλο ταλέντο.
Από εμάς εξαρτάται το πώς θα το καλλιεργήσουμε και πώς θα το εξελίξουμε “.
Τεχνική Επιτροπή: Η πρωτιά της μικτής Κ16 δεν ήταν η μοναδική επιτυχία
