Ειδήσεις

Σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής συζητούνται τα μέτρα κατά του ιού Εμπολα

Aμεσα ανταποκρίθηκε ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης στην πρόσκληση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινού προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων του ιού Έμπολα στην Ελλάδα.

Η σχετική συνεδρίαση ορίστηκε για Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 (σήμερα)  και ο κ. Κρεμαστινός με αφορμή την ανησυχία που έχει προκληθεί και σε τοπικό επίπεδο για τα μέτρα ασφαλείας, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης:
«Σήμερα θα ανακοινωθούν επίσημα τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν. Δυστυχώς, δεν είμαστε προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων του ιού Έμπολα. Βρισκόμαστε ακόμη στο… Α.
Αυτό που θα ζητήσουμε σήμερα είναι να τεθούν σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων και αστικών κέντρων. Προσωπικά θα ζητήσω να τεθεί μεταξύ των πρώτων νοσοκομείων και αυτό της Ρόδου…» .
Ερωτηθείς σχετικά με το μόνιμο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης στα νησιά μας, κυρίως στα νησιά της Δωδεκανήσου και τον βαθμό επικινδυνότητας που υπάρχει από την ροή των μεταναστών, υπογράμμισε: «Η ροή των μεταναστών που σημειώνεται προς την χώρα μας, είναι από την ανατολή και όχι από τις Αφρικανικές χώρες. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για οποιοδήποτε κρούσμα εμφανιστεί, αλλά γνωρίζουμε ότι ο ιός Έμπολα δεν έρχεται από χώρες της Μέσης Ανατολής».
Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο αλλά ούτε και θεραπεία κατά του θανατηφόρου ιού Έμπολα, ενώ επέρριψε τις ευθύνες για την πολύμηνη καθυστέρηση λήψης μέτρων ασφαλείας σε διεθνές επίπεδο, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Πιστεύω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας, έκανε λάθος όταν εμφανίσθηκαν κρούσματα στη Νέα Γουϊνέα.  Χάθηκαν εννέα μήνες χωρίς λόγο. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί» όπως είπε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου