Ειδήσεις

Συζητήθηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή – 199,7 εκ. ευρώ για το 2015 ο προϋπολογισμός του Δήμου

Ο Δήμος ζητεί από τους επιτηδευματίες να πληρώσουν τον ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, ο προϋπολογισμός για το 2015.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, Προσόδων και Προμηθειών, Ελέγχου Είσπραξης ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ και εισηγητή της πρότασης κ. Γιάννη Περδίκη: «πρόκειται για έναν υλοποιήσιμο προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 199.678.000 ευρώ, ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».
Ο κ. Περδίκης είπε ακόμη, ότι αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι τοπικές κοινότητες με 2εκ. ευρώ, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην καθαριότητα και στην πρόνοια.
«Εμείς χτίζουμε το οικονομικό κομμάτι του Δήμου Ρόδου και ευελπιστώ ότι σε σύντομο διάστημα θα είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε πλήρως την εικόνα του.
Θετικό χαρακτηρίζεται ακόμη, το γεγονός ότι σημειώθηκε μείωση του αρχικού χρέους του Δήμου Ρόδου και τακτοποίηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Εάν καταφέρουμε να έχουμε απόθεμα, θα το διοχετεύσουμε στις ευπαθείς ομάδες των πολιτών αλλά και στην βελτίωση της εικόνας της πόλης» είπε ο κ. Γ. Περδίκης.
Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα ότι λόγω αδυναμίας εκδόσεως φορολογικής ενημερότητας από τον Δήμο, έχουν σταματήσει μια σειρά από εργολαβίες έργων, οι οποίες όμως θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα.
Το θέμα απασχολεί τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου που θα θέσουν ιεραρχικά προτεραιότητες μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΦΟΔΩ
Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ακόμη ότι επειδή ο Οκτώβριος είναι μήνας πληρωμής του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου και η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του κύρους του δεν έχει γίνει ακόμη, θα πρέπει οι επιτηδευματίες να πληρώσουν κανονικά.
«Καλώ τους επιτηδευματίες να καταβάλουν κανονικά τον ΔΗΦΟΔΩ αφού είναι ακόμη σε ισχύ και υποχρεούνται να τον πληρώσουν έως το τέλος του τρέχοντος μηνός. Εμείς βρισκόμαστε σε διαδικασία διεξαγωγής ελέγχων και θα συνεχίσουμε».
Η πρόταση της δημοτικής αρχής Ρόδου για τον προϋπολογισμό του 2015 θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου