• Μεγαλύτερη η ζημιά από τους “υπεύθυνους” παρά από τις φυσικές καταστροφές • Οι υποδομές σε προχωρημένη σήψη
Η Ρόδος, το καμάρι του Αιγαίου, έχει μετατραπεί σε ένα νησί που θυμίζει παρατημένο οικόπεδο.
Οι τοπικές αρχές, με αξιοζήλευτη αδιαφορία, παρακολουθούν ατάραχες το νησί να ρημάζει, να χάνει την αίγλη του και να μετατρέπεται σε ένα σκηνικό δυστοπίας. Ο επισκέπτης που φτάνει εδώ δεν αντικρίζει την εικόνα ενός τουριστικού παραδείσου, αλλά ενός μέρους που φέρει έντονα τα σημάδια εγκατάλειψης και ανικανότητας.
Οι υποδομές είναι περασμένων δεκαετιών, οι δρόμοι διαλυμένοι, η καθαριότητα ανύπαρκτη, και οι πολίτες πληρώνουν φόρους για υπηρεσίες που απλά δεν υπάρχουν. Και σαν να μην έφτανε η χρόνια αδιαφορία, έρχονται οι φυσικές καταστροφές, οι οποίες, αντί να αντιμετωπίζονται με σχέδιο και σοβαρότητα, αφήνονται να προσθέσουν κι άλλο χάος στην ήδη τραγική κατάσταση.
Αλλά μην ανησυχείτε! Η δημοτική αρχή είναι εδώ… για να ανακοινώσει πανηγυρικά την κοπή κορδέλας σε κάποιο έργο, που είτε δεν έκανε η ίδια είτε παραμένει ημιτελές.
Καμαρώνει με επιλεκτικές δημοσιογραφικές «διαρροές» επιχειρήσεις γκρεμίσματος εγκαταλελειμμένων παραγκών Ρομά στους Αγίους Αποστόλους, ενώ το νησί καταρρέει από προβλήματα και ενοχλείται γιατί δεν βρίσκει στην επικοινωνιακή αυτή διαχείριση «χειροκροτητές» από το σύνολο της κοινωνίας… Κρίμα πράγματι!
Αν κάποιος διερωτάται ποια είναι η προσφορά των τοπικών αρχόντων στην ανάπτυξη του νησιού, η απάντηση είναι απλή: “εγκαίνια”. Ποιος χρειάζεται πραγματικά έργα όταν μπορείς να κόβεις κορδέλες μπροστά στις κάμερες και να φωτογραφίζεσαι σαν σωτήρας για έργα που εκτέλεσαν ιδιώτες ή άλλοι φορείς; Είναι τουλάχιστον άκομψο να βλέπει κανείς τοπικούς άρχοντες να καμαρώνουν τα έργα ιδιωτών και να τα εγκαινιάζουν…
Και σαν να μην έφτανε η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής (και των προηγούμενων, που είναι εξίσου ένοχες), έρχονται οι φυσικές καταστροφές να αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Κάθε επισκευή γίνεται πρόχειρα, με τη λογική του “ό,τι φτιάξουμε ας αντέξει μέχρι τις επόμενες εκλογές”.
Οι πυρκαγιές του θέρους του 2023 και η κακοκαιρία Bora του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2024 δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να προσθέσουν ακόμη περισσότερη καταστροφή στο ήδη ερειπωμένο νησί. Και η διαχείριση; Ίδια όπως πάντα: καθυστερήσεις και αποποίηση ευθυνών.
Χωρίς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που παρεμβαίνει διαρκώς για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, το νησί θα είχε πλέον μετατραπεί σε ένα ανεπίσημο μουσείο εγκατάλειψης και τριτοκοσμικής διαχείρισης.
Η καθημερινότητα των πολιτών: Μία μάχη για την επιβίωση
Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι η Ρόδος έχει βυθιστεί στην παρακμή. Αρκεί να περπατήσεις στους δρόμους της, να δεις τους ξεχαρβαλωμένους κυβόλιθους, να προσπαθήσεις να περάσεις από τα γεμάτα σκουπίδια πεζοδρόμια.
Και αν βρεις κάδο απορριμμάτων που δεν ξεχειλίζει, τότε είσαι μάλλον πολύ τυχερός.
Όσο για τις γειτονιές, εκεί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Ογκώδη απορρίμματα παραμένουν αμάζευτα, δημιουργώντας μικρές αυτοσχέδιες χωματερές σε κάθε γωνιά της πόλης.
Και ποια είναι η απάντηση του Δήμου σε αυτό; Η αύξηση των δημοτικών τελών που εξακολουθούν να εισπράττονται κανονικά, για υπηρεσίες που απλά δεν παρέχονται.
Η αποθέωση της προχειρότητας
Εδώ στη Ρόδο, η λέξη “συντήρηση” έχει προ πολλού διαγραφεί από το λεξιλόγιο της δημοτικής αρχής. Αν υπήρχε βραβείο για τη χειρότερη διαχείριση δημόσιων υποδομών, η Ρόδος θα το κέρδιζε πανηγυρικά. Οι δρόμοι είναι σε κατάσταση διάλυσης, τα πεζοδρόμια είτε ανύπαρκτα είτε γεμάτα παγίδες, και κάθε επισκευή γίνεται πρόχειρα, με τη λογική του “ας το κρύψουμε κάτω από το χαλί”.
Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό δείγμα προχειρότητας, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ. Η περίφημη αλλαγή του αγωγού νερού από αμίαντο πέριξ του κεντρικού λιμένα του νησιού, στην «Ακαντιά», στην «Κολόνα», στην είσοδο της Μεσαιωνικής Πόλης, αποτελεί ένα μνημείο δημοτικής “επιτυχίας”.
Σε οποιοδήποτε σοβαρό μέρος του κόσμου, ένα τέτοιο έργο θα είχε προγραμματιστεί και εκτελεστεί με τρόπο που να διασφαλίζει ότι η εικόνα της πόλης δεν θα υποφέρει. Στη Ρόδο, όμως, αποφασίστηκε να γίνει λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, ακριβώς μπροστά από το λιμάνι όπου καταφθάνουν τα κρουαζιερόπλοια, στην πύλη εισόδου των επισκεπτών μας. Και το αποτέλεσμα; «Μπαλώθηκε» ο δρόμος, αφήνοντας την περιοχή σε κατάσταση ντροπής!!!
Αλλά μην ανησυχείτε, γιατί η δημοτική αρχή βρήκε τη λύση: απλά θα αγνοήσει το πρόβλημα! Έτσι, οι τουρίστες που φτάνουν στη Ρόδο αντικρίζουν το “καλωσόρισμα” της γκρεμισμένης Ακαντιάς, ενώ οι πολίτες απολαμβάνουν μια διαδρομή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές ασκήσεις σε εχθρικό έδαφος.
Και περιμένει κανείς την ώρα που θα έρθουν οι δημοτικοί μας άρχοντες να καμαρώσουν και να εγκαινιάσουν το έργο της επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου ενός έργου που εκτελείται ταυτόχρονα.
Από τη μια θα βλέπει κανείς τον μπαλωμένο δρόμο και από την άλλη τον καλαίσθητο ξύλινο πεζόδρομο που θα εφάπτεται στο χάλι. Αυτό θα πει ισορροπία!
Και το κερασάκι στην τούρτα; Η ίδια λογική εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται και στην πλατεία Ελευθερίας. Η πλατεία Ελευθερίας, η κεντρικότερη πλατεία της πόλης, μοιάζει περισσότερο με τοπίο βομβαρδισμένο στην Καμπούλ παρά με σημείο συνάντησης σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό νησί.
Μπαλώματα στα μπαλώματα γιατί σπάει και ξανασπάει ο καταθλιπτικός αγωγός και κανείς δεν φρόντισε να κινήσει μια εργολαβία για την αποκατάσταση όλου του οδοστρώματος στο κέντρο.
Οι κυβόλιθοι που κάποτε στόλιζαν το κέντρο της πόλης τώρα δημιουργούν έναν εφιαλτικό λαβύρινθο για πεζούς και οδηγούς. Ούτε να φτιάξουν τους κυβόλιθους δεν είναι ικανοί. Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, που προχώρησε επί θητείας του το σπουδαίο αυτό έργο και είχε αλλάξει την εικόνα του κέντρου ριζικά… πρέπει να το έχει μετανιώσει.
Οι φυσικές καταστροφές του 2023-2024: Ο καταλύτης της πλήρους εγκατάλειψης
Αν κάποιος πίστευε ότι η κατάσταση δεν μπορούσε να γίνει χειρότερη, η φύση είχε άλλα σχέδια. Οι πυρκαγιές του 2023 κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις του νησιού, αφήνοντας πίσω τους εικόνες καταστροφής.
Και αν υπήρχε μια ελπίδα για γρήγορη αποκατάσταση, η κακοκαιρία Bora του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2024 ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή, προκαλώντας πλημμύρες και νέα καταστροφή σε ήδη ευάλωτες περιοχές.
Η κακοκαιρία Bora κατέστρεψε ό,τι δεν είχαν καταφέρει να διαλύσουν οι πυρκαγιές. Και ποια ήταν η αντίδραση της δημοτικής αρχής; Μα φυσικά, δηλώσεις συμπάθειας, κροκοδείλια δάκρυα και υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούνται.
Η φυσική ερώτηση είναι: “Ποιος ανέλαβε την αποκατάσταση;” Η απάντηση είναι μάλλον προφανής. Ο Δήμος παρέμεινε θεατής της καταστροφής, να αναθεματίζει και να μεταθέτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση με τις όποιες ενέργειες να πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Χωρίς τη στήριξή της, θα μιλούσαμε πλέον για ένα νησί πλήρως εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του.
Μπορεί να σωθεί η Ρόδος;
Αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι, πολύ σύντομα η Ρόδος θα πάψει να είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός και θα μετατραπεί σε παράδειγμα προς αποφυγή.
Οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν λογοδοσία, να ζητήσουν άμεσες λύσεις και να σταματήσουν να ανέχονται την αναλγησία των εκλεγμένων αξιωματούχων.
Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μία πόλη-φάντασμα, με υποδομές υπό κατάρρευση, σκουπίδια στους δρόμους και δρόμους που θυμίζουν πεδίο μάχης.
Σε λίγα χρόνια, το μόνο που θα μείνει από την “Πρωτεύουσα” θα είναι οι αναμνήσεις μίας εποχής που χάθηκε εξαιτίας της απάθειας και της ανευθυνότητας.
Η Ρόδος αξίζει καλύτερα. Το ερώτημα είναι: Πότε θα το απαιτήσουν οι κάτοικοί της;
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΜΕ 24 ΦΠΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΈΣ ΟΥΤΕ ΕΠΟΙ1980 ΧΩΜΆΤΙΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ
Ο λόγος που η Έλληνες και οι Ελληνίδες και περισσότερο οι νεολαία μας αφήνει την αγαπημένη πατρίδα τούς για άλλες χώρες, και εάν τούς ρωτήσετε γιατί φεύγουν και γιατί δεν θέλουν να επιστρέψουν πάρα μόνο για διακοπές, ( και η διακοπές για να δουν πάλι την αγαπημένη τους οικογένεια και φίλους και την χώρα στην οποία γεννηθηκαν και λάτρεψαν),όλοι με μια φωνή, θα σας πουν πως η λόγοι που έφυγαν είναι δύο: Πρώτον, αυτή η κατάσταση που βλέπουμε και διαβάζουμε στης οθόνες μας, και δεύτερον, την ατελείωτη ταλαιπωρία που τραβάνε,για ένα οποιοδήποτε χαρτί χρειάζεται για της ανάγκες τους από την πολιτεία, με την ατελείωτη ταλαιπωρία που τραβάνε για αυτό το χαρτί!! Τέλος, μένω μόνιμα τα τελευταία 20 χρόνια στο Μόντρεαλ του Καναδά, και επισκέπτομαι και εγώ την Ελλάδα, μόνο για διακοπές!!
Και σε αυτούς τους δρόμους θα γίνει ο περίφημος μαραθώνιος τις Ρόδου. Εδώ γελάμε ή κλαίμε;
Για τα σκυλοσκατα στα πεζοδρόμια, δεν λες τίποτα? Μάλλον είσαι και’συ σκυλοφιλος!!
Εξαιρετικό το άρθρο!!η Ναυαρχίδα του Τουρισμού Βυθίζεται!!Ευθύνονται οι Τοπαρχες και η αδιαφορία της Αρχαιολογίας!!!!Αυτή είναι η ρεαλιστική εικόνα του Νησιού!!
Δαμιανε καλημέρα.
κάτι σχετικό.
μπορεί κάποιος νά μας ενημερώσει γιατί η Σοφούλη είναι χωρίς διαβάσεις πεζών ?
Οι τοπικοί μας άρχοντες μετακινούνται μάλλον με ελικόπτερα και γιαυτό δεν βλέπουν τα χάλια δρόμων και πεζοδρομίων. Μακάρι κάποια στιγμή να προσγειωθούν.
Όλα αυτά είναι καραγκιοζολικια. Έχω πάει Lanzarote, Madeira, νησιά μέσα στην μέση του ωκεανού με πολύ πιο δύσκολη πρόσβαση για να πάνε μηχάνημα να γίνουν έργα, αλλά οι δρόμοι ήταν σε ίδιο επίπεδο με την εθνική οδό της Ελλάδας δηλαδή άψογοι. Ακόμα και στο Phuket, πολύ καλύτερα από την πλειοψηφία των ελληνικων δρόμων. Ούτε λακούβες, φανάρια που λειτουργούν και καθαριότητα. Βασιζόμαστε στον ήλιο και την θάλασσα μας. Αλλά υπάρχουν και άλλα μέρος στον κόσμο που μας πλησιάζουν. Μπορεί να μην έχουν να προσφέρει σε πολιτισμικό επίπεδο ή γαστρονομικα ότι η Ελλάδα αλλά και οι ξένοι δεν είναι χαζοί. Θα πάνε εκεί που νιώθουν περισσότερο ασφάλεια και δεν τους εκμεταλλεύονται.