Η Δήμαρχος Τήλου, κ. Μαρία Καμμά, επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τα σχολεία του νησιού (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τους μαθητές για τις σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει η Τήλος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη βράβευση του νησιού για το “Just Go Zero Tilos”, το πρωτοποριακό πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων που έχει καταστήσει την Τήλο πρότυπο βιωσιμότητας, αλλά και στο ενεργειακό “Tilos Project”, που έθεσε τις βάσεις για την ενεργειακή αυτονομία του νησιού μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η Δήμαρχος τόνισε τη μεγάλη σημασία αυτών των διακρίσεων για ένα τόσο μικρό νησί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους φυσικούς πόρους του νησιού και στη σωστή διαχείρισή τους, με έμφαση στη σημασία του νερού.
Τέλος, μίλησε στους μαθητές για τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι της Τήλου αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό ζήτημα, αναδεικνύοντας το νησί μας ως παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε παγκόσμια κλίμακα.
Ο Δήμος Τήλου θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, επενδύοντας στη νέα γενιά, που αποτελεί το μέλλον του νησιού .