Αθλητικά

Αστέρας Μασάρων: Παράσημό του ένα μοναδικό fair play

Το fair play που επέδειξε έναντι του Άρη Αρχαγγέλου, εις βάρος των πιθανοτήτων που είχε να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παραμονή του στην κατηγορία, είναι ένα από τα μεγάλα, αν όχι το μεγαλύτερο, φετινά παράσημα του Αστέρα Μασάρων.
Στο παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα, το οποίο έγινε πρόωρα κι ενώ η ομάδα του Παναγιώτη Καρίκη χρωστούσε δύο παιχνίδια, της προσοχής των “κιτρινόμαυρων” του Αρχαγγέλου διέλαθε πως ένας από τους πολλούς ταλαντούχους νεαρούς που χρησιμοποίησαν, δεν είχε κλείσει το 14ο έτος της ηλικίας του, συνεπώς βάσει των κανονισμών του ποδόσφαιρο, συμμετείχε αντικανονικά στο ματς.
Οι Μασαρενοί ενημερώθηκαν για το λάθος, ωστόσο επέλεξαν τον δρόμο της αξιοπρέπειας, αποδεχόμενοι το γεγονός πως έχασαν την παραμονή μέσα στο γήπεδο, υπογραμμίζοντας με τη στάση τους την άποψη πως η συμμετοχή ενός νέου παιδιού σε ένα παιχνίδι, παρότι τυπικά ανεπίτρεπτη, δεν μπορεί να είναι λόγος αμφισβήτησης της εγκυρότητας ενός επίσημου αγώνα, καθώς δεν υποκρύπτει δόλο και αθέμιτο ανταγωνισμό, ακόμα κι αν κρίνεται ένας μεγάλος στόχος.
Ως προς αυτό, τόσο ο προπονητής Παναγιώτης Καρίκης, όσο και οι παράγοντες της διοίκησης του συλλόγου, ήταν ανένδοτοι.
Σε περίπτωση που οι “κυανόλευκοι” προχωρούσαν σε ένσταση μέχρι την περασμένη Παρασκευή (είχαν το δικαίωμα να κάνουν μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα) και δικαιωνόταν, που ήταν και το πιθανότερο, ο Άρης θα ήταν υποχρεωμένος να νικήσει στο Οικονομίδειο τον Ιάλυσο, αφού θα έπεφτε στους 36 βαθμούς (θα έχανε το παιχνίδι με τον Ποσειδώνα και θα του αφαιρούνταν τρεις βαθμοί) χωρίς άλλον ματς μπροστά του, την ίδια στιγμή που ο Αστέρας θα είχε δύο ευκαιρίες να συγκεντρώσει 6 βαθμούς, κόντρα στον Κλεόβουλο στη Λίνδο και τον Κλεάνθη στο γήπεδό του.
Κατά τα άλλα, ο Αστέρας θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries αύριο στις 6:30 το απόγευμα, όταν και θα υποδεχθεί τον Κλεάνθη.
Ο Παναγιώτης Καρίκης σκοπεύει να δώσει ξανά χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που τον στερήθηκαν στο προηγούμενο διάστημα της διοργάνωσης, με τους «κυανόλευκους» να ελπίζουν στην παρουσία των φιλάθλων τους στο γήπεδο για ένα τελευταίο χειροκρότημα, ως ανταμοιβή για τη φετινή σκληρή προσπάθειά τους, παρότι δεν απετράπη ο υποβιβασμός στη Β’ κατηγορία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου