Ειδήσεις

Πώς κρίνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τους Βρετανούς τουρίστες

Πιο ευγενικοί και πιο γενναιόδωροι σε σχέση με τρία χρόνια πριν, αλλά με τις ίδιες συνήθειες στην κατανάλωση αλκοόλ, παρουσιάζονται οι βρετανοί τουρίστες σε νέα έρευνα που διενήργησε το βρετανικό τουριστικό πρακτορείο Sunshine σε εργαζομένους ξενοδοχείων σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους και η Ελλάδα.

Το δείγμα των 500 συνολικά ξενοδοχοϋπαλλήλων που συμμετείχαν στην έρευνα, αποφάνθηκε ότι οι τομείς όπου οι βρετανοί τουρίστες έχουν παρουσιάσει βελτίωση είναι το φιλοδώρημα, η γενική συμπεριφορά και η ευγένεια.

Επιπλέον, ενώ το 21% του προσωπικού των ξενοδοχείων πιστεύει ότι οι πιο ευχάριστοι τουρίστες είναι οι Ολλανδοί, σχετικά υψηλό ποσοστό (16%) θεωρεί την επικοινωνία με Βρετανούς ευχάριστη και ακολουθούν οι Γερμανοί (13%), οι Ισπανοί (11%) και οι Ιρλανδοί (8%).

Περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους ξενοδοχείων (65%) δήλωσαν ότι οι Βρετανοί είναι πιο γενναιόδωροι στα φιλοδωρήματα σε σχέση με το 2011, παρότι το 18% ισχυρίστηκε το αντίθετο και το 17% είπε ότι δεν έχει παρατηρήσει αλλαγή είτε προς το χειρότερο είτε προς το καλύτερο.

Το 54% του δείγματος είπε επίσης ότι οι βρετανοί τουρίστες είναι πιο ευγενικοί συγκριτικά με 3 χρόνια πριν, με το 35% όμως να δηλώνει ότι η συμπεριφορά τους δεν έχει αλλάξει και το 11% να τους θεωρεί «λιγότερο ευγενείς» σε σχέση με το παρελθόν. Εξάλλου, το 71% του δείγματος είπε ότι η γενική συμπεριφορά των Βρετανών έχει βελτιωθεί, με το 12% να μην εντοπίζει διαφορές και ένα 17% να τη βρίσκει χειρότερη.

Παρ’ όλη τη βελτίωση της εικόνας που έχουν σήμερα για τους Βρετανούς τουρίστες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην πλειονότητά τους (52%) παραδέχονται ότι οι τουρίστες αυτοί συνεχίζουν να πίνουν ακατάσχετα όταν κάνουν διακοπές.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου