Ειδήσεις

90% μείωση του μαθητικού τουρισμού – Συνεργασία Aegean με ΕΞΡ για τη μείωση τιμών

Την πεποίθηση ότι η Ρόδος μπορεί να ξαναμπεί στο χάρτη του μαθητικού τουρισμού εξέφρασε μιλώντας σήμερα στον Sky 100,8  η  αντιπρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Καλλιόπη Ξυνοπούλου, αρκεί όπως τόνισε να υπάρξει συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να μειωθούν οι τιμές.

Σύμφωνα με την κ. Ξυνοπούλου, η μείωση στον μαθητικό τουρισμό της Ρόδου ξεπερνά το 90%, επισημαίνοντας ότι με τα ίδια χρήματα που θα πρέπει να πληρώσει ένας μαθητής για να έρθει πενθήμερη εκδρομή στη Ρόδο , μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό και μάλιστα για περισσότερες ημέρες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η νέα δημοτική αρχή για την ανάκαμψη του μαθητικού τουρισμού ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, απέστειλε 500 επιστολές σε λύκεια της χώρας μας, όπως επισήμανε στη δευτερολογία του στην προχθεσινοβραδινή  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ( αναλυτικά  διαβάστε το θέμα  ΕΔΩ).

Η κ. Ξυνοπούλου έκανε γνωστό ότι υπάρχει συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου αλλά και την Aegean,  σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές ώστε να γίνει ξανά η Ρόδος πόλος έλξης μαθητικού τουρισμού.

Σε συνέντευξή της μάλιστα στη δημοκρατική η αντιδήμαρχος Μαριλίζα  Χατζηλαζάρου είχε επισημάνει ότι «θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον μαθητικό τουρισμό και ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου”. ( διαβάστε τη συνέντευξη της αντιδημάρχου ΕΔΩ)

 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κ. Ξυνοπούλου:

 

«Στον μαθητικό τουρισμό προς τη Ρόδο υπάρχει μία πτώση τουλάχιστον κατά 90% τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα σχολεία της βορείου Ελλάδας θέλουν να ταξιδέψουν προς τη Ρόδο όμως οι τιμές δεν το επιτρέπουν, το κόστος των ξενοδοχείων, των αεροπορικών ή και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι υψηλό. Με τα ίδια χρήματα που θα πληρώσει ένας μαθητής για να έρθει στη Ρόδο, μπορεί να πάει στο εξωτερικό και μάλιστα για επτά ημέρες, όχι για πέντε. Τα σχολεία της βορείου Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια, κάνουν τις εκδρομές τους αεροπορικώς στο εξωτερικό επιλέγοντας την Πράγα, την Βουδαπέστη γενικά στην κεντρική Ευρώπη ή οδικώς με πούλμαν πάνε στην Ιταλία. Κάποτε οι μαθητές που επέλεγαν τη Ρόδο για την εκδρομή τους ξεπερνούσαν τις 20.000 σε σεζόν και πλέον δεν φτάνουν ούτε τους 1.000. Η πτώση είναι δραματική όπως αντιλαμβάνεσθε. Αυτή την περίοδο σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου αλλά και την Aegean γίνεται μια προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές ώστε να γίνει ξανά το νησί σας πόλος έλξης μαθητικού τουρισμού. Μέσα σε αυτή την γενικότερη οικονομική κρίση, αν επιτευχθεί ο στόχος δεν θα επωφεληθούν μόνο τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες αλλά και η τοπική αγορά. Περιθώρια για την ανάκαμψη του εσωτερικού μαθητικού τουρισμού υπάρχουν αν οι Ενώσεις Ξενοδόχων συνεργαστούν με το υπουργείο Τουρισμού και δώσουν κίνητρα στους μαθητές να κάνουν τις εκδρομές τους εντός της Ελλάδας. Από ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ρόδος μόνο κερδισμένη θα μπορούσε να βγει, αφού εξακολουθεί να έχει τη φήμη του πρώτου μαθητικού προορισμού με την Κρήτη να έρχεται δεύτερη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου