Ρεπορτάζ

Ξεκινά η αξιολόγηση δ/ντών γυμνασίων και λυκείων της Ρόδου

Ξεκινά την προσεχή Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, η διαδικασία της προ-αξιολόγησης για τους  διευθυντές που υπηρετούν στα γυμνάσια και τα λύκεια της  Ρόδου,  καθώς και  των νησιών, τα οποία τελούν υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση  για τους προϊσταμένους των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την προσεχή Τρίτη θα ξεκινήσει η διαδικασία της  προ –αξιολόγησης για τους διευθυντές  των γυμνασίων και των λυκείων της Ρόδου και των άλλων νησιών», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ.  Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Σε ερώτηση σχετικά με   τον αριθμό των διευθυντών που θα αξιολογηθούν  ο κ. Παπαδομαρκάκης δήλωσε πως θα κριθούν 92 άτομα.
«Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε κανόνες για να μην αδικηθεί κανένας. Είναι δύσκολη η  διαδικασία, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο. Η αξιολόγηση είναι υποχρεωτική», εξήγησε ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Σε ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης δήλωσε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.
Οι εκπαιδευτικοί φοβούνται πάντως πως με την αξιολόγηση δημιουργούνται προϋποθέσεις για  απολύσεις.
Η αξιολόγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων αφορά,σε πρώτη φάση, τις προβλεπόμενες κατηγορίες:
Κατηγορία Ι. Άσκηση διοικητικού και οργανωτικού έργου,
Κατηγορία ΙΙ. Άσκηση του έργου της εποπτείας και της αξιολόγησης (εξαιρείται η υποκατηγορία αα) Διοικητική αξιολόγηση εκπαιδευτικών) και
Κατηγορία V. Επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη
Σύμφωνα με  εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας η σχετική αξιολόγηση πρέπει να έχει  ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Οι  καταλήψεις
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε επίσης πως είναι θέμα χρόνου να σταματήσουν οι καταλήψεις.
«Είναι  θέμα χρόνου  να επιστρέψουν οι μαθητές των λυκείων της Ρόδου στα μαθήματά τους. Λάβαμε δεσμεύσεις πως οι καταλήψεις θα σταματήσουν», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Σημειώνεται πως οι μαθητές του 1ου και του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου έχουν δεσμευθεί πως θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους από τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου.
Μετά την παρέλευση τριών ημερών τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή και προβλέπει την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών με μαθήματα στις  διακοπές των Χριστουγέννων και το καλοκαίρι.
Θέμα χρόνου είναι να λήξει και η κατάληψη που ξεκίνησε στο 3ο Λύκειο Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου