Ειδήσεις

Σώμα Συνταξιούχων ΙΚΑ : Mήνυμα για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη 1974 αποτελεί την κορύφωση του επτάχρονου αγώνα του ελληνικού λαού κατά της στρατιωτικής ξενοκίνητης δικτατορίας.  Τα αιτήματά της για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένουν επίκαιρα και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση σήμερα με την παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Ο λαός της χώρας μας έχει κτυπηθεί με σφοδρότητα από την  κρίση, την πολιτική της ΕΕ και την  πολιτικής της κυβέρνησης  που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι παράδειγμα αντίστασης και ανυπακοής απόλυτα επίκαιρο σήμερα. Η ανεργία και η φτώχεια, η κατάργηση εργασιακών  και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ο περιορισμός της δημοκρατίας και ο αυταρχισμός σε όλους τους χώρους είναι η απάντηση της κυβέρνησης του κεφαλαίου.
Είναι χρέος των συνταξιούχων να συμπαραταχθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία  στη συνεχή  πάλη για μια ζωή με αξιοπρέπεια, με δημοκρατικά δικαιώματα, με πλήρη, δωρεάν, υψηλής στάθμης συνταξιοδοτική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Το παράδειγμα του Πολυτεχνείου οδηγεί και το δικό μας αγώνα

Για το ΔΣ
Η πρόεδρος                        Ο   γραμματέας

Γ. Φαρμακίδη                             Π. Παπαθεοδώρου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου