Ειδήσεις

Ν.Fiebig, πρόεδρος DRV: O τουρισμός, αντέχει στις κρίσεις- Θετική έκπληξη η Ελλάδα το 2014

Ο τουρισμός έχει αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στις κρίσεις. Το απέδειξε και φέτος, καθώς κόντρα στην κρίση στην Ουκρανία, την επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική, τις τρομοκρατικές δράσεις, τις απεργίες από τους πιλότους και τους μηχανοδηγούς, πέτυχε για ένα ακόμη χρόνο ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων (DRV) Norbert Fiebig, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου στο Αμπού Ντάμπι, είπε ότι ο τουρισμός είναι “σταθερός σα βράχος” και ανέφερε ότι τα έσοδα των ταξιδιωτικών πρακτόρων, στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, αυξήθηκαν κατά περίπου 2% και έφτασαν στα 25,8 δισ.ευρώ.

Οπως είπε ο κ.Fiebig, ισχυρή ανάπτυξη, μεταξύ των προορισμών που επιλέγουν οι Γερμανοί, παρουσίασε η Ελλάδα η οποία επέστρεψε στα επίπεδα προ κρίσης, ενώ σημαντική αύξηση είχε και η Τυνησία. Η Ισπανία διατήρησε την ηγετική της θέση, η Τουρκία παρήγαγε επίσης ανάπτυξη, η Αίγυπτος είχε μείωση κρατήσεων.

Για το 2015

Είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις για το 2015, τόνιζε ο κ.Fiebig, ωστόσο, η χειμερινή σεζόν ξεκίνησε “πολλά υποσχόμενη”, με καλή ζήτηση για την κρουαζιέρα και υψηλότερες κρατήσεις για την Αίγυπτο.Τα πακέτα διακοπών στους μακρινούς προορισμούς θα επωφεληθούν επίσης από τη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, καθώς παρουσιάζουν πιο ελκυστικές τιμές.

O κ. Fiebig προειδοποίησε, τέλος, τους Γερμανούς καταναλωτές ότι είναι πολύ πιθανόν να πληρώνουν περισσότερα στις κρατήσεις τους μέσω διαδικτύου από ό,τι αν κάνουν κράτηση στα πακέτα διακοπών από τους τουρ οπερέιτορ.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου