Αναφερόμενος στο αντικείμενο της αρμοδιότητάς του και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε την Βουλή χθες ότι στο τέλος Ιανουαρίου θα κατατεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το σχετικό σχέδιο με το οποίο θα προωθείται η μείωση και αναδιάταξη της ύλης προς τα πάνω και η προσοχή στην εθνική κατάρτιση («γιατί είμαστε Έλληνες στην Ε.Ε. και η κατανόηση του ετέρου προϋποθέτει αυτογνωσία», όπως είπε χαρακτηριστικά), η ένταξη των δραστηριοτήτων του κοινωνικού σχολείου στο ημερήσιο πρόγραμμα παραμονής των μαθητών στο σχολείο, δραστική μείωση της δουλειάς στο σπίτι.
Ανακοίνωσε δε, πως το Γυμνάσιο είναι ο επόμενος στόχος του υπουργείου Παιδείας. Εξάλλου, είπε πως τις επόμενες μέρες με τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στα ΑΕΙ να ιδρύουν προπτυχιακά τμήματα, με δίδακτρα, με διδασκαλία στην αγγλική γλώσσα, για εκτός ΕΕ φοιτητές, με πρώτες περιπτώσεις τα τμήματα Τουρισμού στην Ρόδο και το Ρέθυμνο, Ναυτιλιακών σπουδών στη Χίο και Φιλοσοφικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.
Αναφορικά με το θέμα του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, ο κ. Λοβέρδος είπε πως «χρειαζόμαστε προσωπικό κι όχι απολύσεις» , απλώς χρειάζεται ορθολογική κατανομή του. «Χρειαζόμαστε προσωπικό στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η λύση των αναπληρωτών δεν θα επαρκεί για το 2015-2016.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως πρέπει να βγει η εκπαίδευση από το λόγο 1 προς 10, συμπλήρωσε πως «η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων καθυστερεί και εμάς» αιτιολογώντας: «Γιατί πρέπει να ληφθεί η απόφαση να ανακοινωθεί και να δοθεί εύλογος χρόνος στους υποψηφίους για να προετοιμαστούν». «Αυτός θα είναι ο αγώνας μας τις επόμενες ημέρες. Μαζί με τον αγώνα μας για να διευθετηθεί τώρα και οριστικά το θέμα του προσωπικού στα Πανεπιστήμια και την τεχνική εκπαίδευση. Θα τα καταφέρουμε γιατί πιστεύουμε πως κινούμαστε σε σωστή κατεύθυνση κι έχουμε πίστη στις απόψεις και τις δυνάμεις μας» κατέληξε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ