Ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον A. Κ. N. του A., 40 ετών, υπήκοο Σενεγάλης, κάτοικο Φαληρακίου, που αποπειράθηκε να πωλήσει ποσότητα ναρκωτικών σε λιμενικό.
Ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Την 27η Ιουλίου 2014, περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου πληροφορίες για έναν «έγχρωμο», που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στην περιοχή του Φαληρακίου.
Περί ώρα 21:00 της Κυριακής, λιμενικοί, υποδυόμενοι τους αλλοδαπούς, που ενδιαφέρονταν για την αγορά κάνναβης, συναντήθηκαν με τον Σενεγαλέζο, ο οποίος τους οδήγησε σε ένα σπίτι, στο Φαληράκι, στο οποίο θα γινόταν η συναλλαγή.
Ο αλλοδαπός, αφού οδήγησε τους λιμενικούς στην οικία του, απεχώρησε για λίγη ώρα, προκειμένου να προσκομίσει την ποσότητα της κάνναβης, που παρήγγειλαν, και επέστρεψε μετά 45 λεπτά της ώρας.
Οι λιμενικοί του παρέδωσαν 250 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και μόλις τους παρέδωσε την κάνναβη, τον συνέλαβαν.
Σε σωματικό έλεγχο, που ακολούθησε, βρέθηκαν πάνω του 14 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 22 γραμμαρίων.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψης ο αλλοδαπός αντιστάθηκε, αλλά εν τέλει ακινητοποιήθηκε.
Προανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι βρήκε την κάνναβη και επειδή χρειαζόταν χρήματα αποφάσισε να την πωλήσει.
Απολογούμενος ενώπιόν του Ανακριτή προσέβαλε ως παράνομη την σύλληψη του τονίζοντας ότι έχει πέσει θύμα αστυνομικής παγίδευσης.
Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι η ενέργεια δύο στελεχών του Λιμενικού Σώματος να εμφανιστούν ως υποψήφιοι αγοραστές ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, είναι παράνομη.
Ενώπιον του Ανακριτή επεσήμανε ότι για τη διενέργεια νόμιμης ανακριτικής διείσδυσης απαιτείται να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του δράστη, το οποίο συνεπάγεται ότι για τη διαπίστωση της προδιάθεσης του δεν αρκεί η αόριστη αναφορά ότι εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών και η ύπαρξη βουλεύματος του αρμοδίου Συμβουλίου και σε κάθε περίπτωση ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου εισαγγελικού λειτουργού.
Η ανακριτική διείσδυση πρέπει επίσης να αποσκοπεί στην εξιχνίαση συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης, η οποία δε μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο.
Ο Σενεγαλέζος αναφέρθηκε και σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), που έχει αναγνωρίσει ότι η κεκαλυμμένη αστυνομική δράση είναι αναγκαία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα στη μάχη κατά των ναρκωτικών.
Ισχυρίστηκε, ότι δεν τηρήθηκε καμία απολύτως από τις απαραίτητες διατυπώσεις για τη διενέργεια νόμιμης ανακριτικής διείσδυσης, με αποτέλεσμα να έχει υποπέσει θύμα παράνομης αστυνομικής παγίδευσης από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Διατείνεται παραπέρα ότι την ποσότητα ναρκωτικών, που βρέθηκε στην κατοχή του βρήκε κρυμμένη σε μία παραλία στο Φαληράκι πριν από 2 εβδομάδες περίπου. Αμέσως, όπως είπε, πήγε στην αστυνομία για να την παραδώσει, αλλά το τμήμα ήταν κλειστό και την κράτησε.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Χαράλαμπος Μαρινάκης.
https://www.dimokratiki.gr/10-12-2014/pini-kathirxis-6-eton-se-senegalezo-gia-narkotika/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.