Ειδήσεις

Economist: Το μέλλον της Ελλάδας κρίνεται από τα ιδιοτελή συμφέροντα των βουλευτών

Σε συναλλαγές μεταξύ βουλευτών και κομμάτων της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας ή την πτώση της κυβέρνησης αναφέρεται ο Economist με ανάρτηση του την Παρασκευή υπογραμμίζοντας ότι «ορισμένοι παρατηρητές θεωρούν πως αυτό το σοβαρό ζήτημα ίσως να μην αποφασιστεί από τα εθνικά συμφέροντα ή ακόμα και από την κομματική πειθαρχία, αλλά από τα προσωπικά συμφέροντα των ίδιων των βουλευτών, αφού, αν η κυβέρνηση παραμείνει στη θέση της για τους υπόλοιπους 17 μήνες της θητείας της, οι βουλευτές θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μια σημαντικά υψηλότερη σύνταξη»

Για μια εκλογική διαδικασία στην οποία παίζονταν τόσα πολλά, το κλίμα στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στις 17 Δεκεμβρίου, ήταν σχεδόν βαρετό, σχολιάζει ο Economist.

Όπως είχε προβλεφθεί, ο Σταύρος Δήμας, ο μόνος υποψήφιος για την γενικά τυπική θέση του επικεφαλής του κράτους, απέτυχε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δυο τρίτων, κερδίζοντας μόνο 160 ψήφους.

Οι σύμμαχοι του κ. Δήμα, συμπεριλαμβανομένου του Ευάγγελου Βενιζέλου, αρχίζουν να ανησυχούν, αφού εάν ο υποψήφιος δεν καταφέρει να εξασφαλίσεις τις απαιτούμενες ψήφους μέχρι την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, σχολιάζει ο Economist.

Σύμφωνα με τον Economist, πάντως, ο κ. Δήμας θα μπορούσε να κερδίσει τελικά. Όπως επισημαίνει, αν η κυβέρνηση πέσει, οι συνέπειες για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα ήταν δραματικές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου