Αφόρητη η κατάσταση που επικρατεί στο Νιοχώρι

Το Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη επισκέφθηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία των κατοίκων του Νεοχωρίου, στον οποίο εξέφρασαν τα παράπονά τους για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.
“Απορούμε για ποιον λόγο ήρθαν οι ιδιοκτήτες των μπαρ του Νεοχωρίου και σας παραπονέθηκαν. Εμείς είμαστε εκείνοι που υποφέρουμε και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε εδώ και χρόνια. Συμφωνούμε ότι πρέπει να δουλέψουν κι εκείνοι, αλλά δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει!” είπαν διαμαρτυρόμενοι έντονα.
Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από κατοίκους που ζουν στην περιοχή αυτή πάνω από 15 χρόνια και περιέγραψαν στο Νομάρχη την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, ζητώντας την παρέμβασή του. Ο κ. Μαχαιρίδης περιορίστηκε να δηλώσει ότι “πρέπει να επανεξεταστούν οι άδειές τους, αφού όλες είναι παράνομες” υποσχόμενος να παρέμβει, αν και οι κάτοικοι δεν φάνηκαν να… πείθονται εύκολα. “Μας απειλούν και μας λένε να φύγουμε και να αλλάξουμε σπίτια. Γιατί δεν φεύγουν αυτοί;”
Αυτό που υπογραμμίστηκε πάντως είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και συνεπείς επιχειρηματίες οι οποίες τηρούν το γράμμα του Νόμου και κλείνουν τις πόρτες τους στις 12 τα μεσάνυχτα ενώ κάποιοι άλλοι, ‘απροκάλυπτα κλείνουν τους πεζόδρομους -κυρίως στην οδό Ορφανίδου- τοποθετούν τα ηχεία όπου θέλουν και τα καθίσματα μέσα στη μέση του δρόμου’ όπως ειπώθηκε. Αίσθηση προκάλεσε ακόμη, η καταγγελία ενός από τους κατοίκους, που είπε ότι “η Ορφανίδου κατάντησε να γίνει το χειρότερο μέρος της πόλης. Κάθε μέρα μαζεύουμε ένα σωρό σκουπίδια, μπουκάλια, ενέσεις, κ.λπ. ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε δημόσια…. ουρητήρια”.
Ο προβληματισμός είχε να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι ακόμη και όταν καλείται η Δημοτική Αστυνομία, απλά διαπιστώνει την παράβαση και κατόπιν δεν γίνεται τίποτε απολύτως, αφού κανένα από τα καταστήματα αυτά δεν κλείνει ενώ οι υποθέσεις που πηγαίνουν στα δικαστήρια, απλά αναβάλλονται συστηματικά.
Εν πάση περιπτώσει, όπως τόνισε ο Νομάρχης: ” είναι γνωστό ότι η Ορφανίδου έχει γίνει ένας δρόμος με πολλά τέτοια νυχτερινά κέντρα. Κανείς δεν είναι κατά των επιχειρηματιών αυτών. Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι επιχειρήσεις αυτές πήραν κάποιες άδειες από τις οποίες απορρέουν κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται όπως η ένταση της μουσικής μέχρι κάποιας συγκεκριμένης ώρας. Η Διεύθυνση Υγείας της ΝΑΔ θα επανεξετάσει τις άδειες και θα δοθούν μόνον σ’ εκείνους που τηρούν όλες τις προδιαγραφές”.
Οι κάτοικοι πάντως είναι πράγματι πολύ αγανακτισμένοι, έχουν ήδη ξεσηκωθεί με την υπάρχουσα κατάσταση και δήλωσαν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να βρουν το δίκιο τους, ειδάλλως ‘θα στραφούν εναντίον των τοπικών αρχών και θα προβούν σε μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος’ όπως ανέφεραν.