Για αυθαίρετες εργασίες αμμοληψίας στο ακίνητο του ΕΟΤ στην παραλία της Τσαμπίκας στον Δήμο Αρχαγγέλου κατήγγειλε το ΥΠΕΧΩΔΕ και την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής του αγωγού που θα μεταφέρει το νερό από το Φράγμα του Γαδουρά στην πόλη της Ρόδου η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης!!!
Πρόκειται για μια απίθανη εξέλιξη που έρχεται να καταδείξει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει θέματα ανάπτυξης των νησιών η ΕΤΑ και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στο οποίο υπάγεται.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Τουριστικής Περιουσίας (τμήμα παρακολούθησης τουριστικής περιουσίας) κ Εμμανουήλ Γιαννουλάκης απέστειλε συγκεκριμένα την 24η Ιουνίου 2009 το αρίθμ. Πρωτ. 3241 έγγραφο προς την ΕΥΔΕ Ρόδου Φράγμα Γαδουρά, το Λιμεναρχείο, τη Κτηματική Υπηρεσία, το ΑΤ Αρχαγγέλου, την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρχαγγέλου, την Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου στο οποίο αναφέρονται τα εξής απίθανα:
ΘΕΜΑ: Αυθαίρετες εργασίες αμμοληψίας στο ακίνητο του ΕΟΤ στην «Τσαμπίκα» Ν. Ρόδου.
Σχετ.: Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2314/16.4.09 έγγραφο ΕΤΑ
Σε συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου μας, με το οποίο σας είχαμε ενημερώσει για τις αυθαίρετες εργασίες αμμοληψίας, που γίνονται σε βάρος του ακινήτου του ΕΟΤ στην Τσαμπίκα Αρχαγγέλου Ρόδου και σας είχαμε ζητήσει, όπως αρμοδίως παρέμβετε για να σταματήσει κάθε αυθαίρετη εργασία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ως εξής:
• Κατόπιν πρόσφατης αυτοψίας, που διενήργησε υπάλληλος της εταιρείας μας, διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούν να πραγματοποιούνται οι αυθαίρετες εργασίες αμμοληψίας. Η υφιστάμενη κατάσταση αποτυπώνεται στο συνημμένο φωτογραφικό υλικό (σελ. 1).
• Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμμοληψία διενεργείται από τον εργολάβο, στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο της μεταφοράς του νερού από το Φράγμα Γαδουρά στην πόλη της Ρόδου.
Σε συνέχεια των προαναφερομένων, για τα οποία, σας επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΤΑ δεν συναίνεσε, η Ε.Υ.Δ.Ε. στην οποία αποστέλλεται το παρόν, ως επιβλέπουσα του εργολάβου, καλείται όπως α) μας ενημερώσει αναλυτικά για τη φύση των εργασιών, που πραγματοποιούνται εντός του ακινήτου του ΕΟΤ στην Τσαμπίκα και επιβλέπονται από αυτήν και β) μας αποστείλει φάκελο με στοιχεία των εργασιών αυτών, καθώς και των σχετικών εγκρίσεων – αδειών.
Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε όπως άμεσα σταματήσετε κάθε ενέργεια σε βάρος του ακινήτου, διοίκησης και διαχείρισης της εταιρείας μας και μας ενημερώσετε σχετικά. Σας αναφέρουμε ότι η εταιρεία μας προτίθεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, δικαστική και εξώδικη κατά παντός υπευθύνου για την προάσπιση των δικαιωμάτων της επί του ακινήτου».
Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε στο μεταξύ χθες τη διενέργεια σχετικής έρευνας και το σχηματισμό δικογραφίας στο ΑΤ Αρχαγγέλου.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/ammolipsia-sto-akinito-tou-eot-stin-tsampika/