Σε ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα των συνεργατών του, που έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης στη δημοτική μηχανή, προχωρεί με το νέο έτος ο Δήμαρχος Ροδίων κ Χ. Χατζηευθυμίου, όπως είχε, άλλωστε, δεσμευθεί πέρσι, τέτοιο καιρό.
Ο Δήμαρχος Ροδίων σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “δ” πρόκειται συγκεκριμένα να αναγγείλει τις προθέσεις του στο συνέδριο της παράταξης “Πρώτα η Ρόδος” περί τα τέλη του Γενάρη καθιστώντας σαφές ότι κρίνεται απαραίτητο στο τελευταίο έτος της θητείας της δημοτικής αρχής να “δοκιμαστούν” κι άλλα στελέχη σε θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων οργανισμών και επιχειρήσεων.
Στο ίδιο συνέδριο θα γίνει απολογισμός του έργου της δημοτικής αρχής και ταυτόχρονα θα τεθούν οι βάσεις για τον προεκλογικό αγώνα με εγγραφές και νέων στελεχών – μελών στο δυναμικό της παράταξης.
Ο Δήμαρχος Ροδίων δεν πρόκειται να ανανεώσει τη θητεία των σημερινών αντιδημάρχων που αναμένεται εκτός απροόπτου να αναλάβουν καθήκοντα προέδρων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις ενώ αναζητείται πρόσωπο κοινής αποδοχής των μελών της παράταξης για να αναλάβει τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η απόφαση αυτή του Δημάρχου δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση των συνεργατών του.
Ο Δήμαρχος Ροδίων έχει εκτιμήσει ότι το υπάρχον διοικητικό σχήμα ανταποκρίνεται στους σχεδιασμούς της μελέτης του Iνστιτούτου Περιφερειακής Aνάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και ότι έχει επιτύχει στους στόχους του αλλά έκρινε ταυτόχρονα απαραίτητο μετά και την δρομολόγηση όλων των έργων και των δράσεων της δημοτικής αρχής το τελευταίο έτος της θητείας της ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή όλων των προσώπων στη διοίκηση της δημοτικής μηχανής με νέα που θα αναλάβουν το έργο της επιτάχυνσης των προγραμματικών στόχων.
Και στο νέο σχήμα προβλέπονται 5 θέσεις αντιδημάρχων με τα ακόλουθα αντικείμενα α) Oικονομικές υπηρεσίες και διαχείριση περιουσίας β) Διοικητικές υπηρεσίες και ποιότητα ζωής γ) τεχνικές υπηρεσίες και Πολεοδομία δ) Mεσαιωνικής Πόλης και ε) Kοινωνικής Aλληλεγγύης, Πολιτισμού και Aθλητισμού.
Οι πέντε κύριοι και αυτόνομοι θεματικοί τομείς δεν θα ανατεθούν έτσι εκ νέου στους δημοτικούς συμβούλους κκ Ιωάννη Γιαννακάκη, Εμμανουήλ Καμπουρόπουλο, Κωνσταντίνο Ταρασλιά, Αντώνιο Αλαχούζο και Ευστράτιο Καρίκη.
Εξετάζεται από τον δήμαρχο Ροδίων συγκεκριμένα η αξιοποίηση σε νέες θέσεις ευθύνης των κκ Τσ. Τριομμάτη, Γ. Τσαγγάρη, Σ. Καραγιάννη, Ρ. Μαντικού και Π. Σακελλαρίου και η ανάθεση στους πρώην αντιδήμαρχους νέων θέσεων ευθύνης.
Aξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Pοδίων πρόκειται να κρατήσει αρμοδιότητες σ’ όλες τις επιχειρήσεις για την λήψη αποφάσεων για μεγάλα ζητήματα που αφορούν έργα, προσλήψεις κλπ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θα κρατήσει την αρμοδιότητα ελέγχου επί των προσλήψεων και των πληρωμών.
Oπως και άλλη φορά έγραψε η “δ” θα πρέπει να αναμένονται στο Δήμο Pοδίων “λιγότερο κράτος” και λιγότερα “χαρτοφυλάκια” προκειμένου να καταστεί πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός αλλά και να περιορισθούν οι δαπάνες διοίκησης αφού η εξυγίανση των οικονομικών ήταν και παραμένει ο πρώτος στόχος του δημάρχου και συνολικά της δημοτικής αρχής.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/anamenonte-sto-dimo-rodion-rizikes-allages-se-prosopa/