Αναβίωσε η υπόθεση με τον βιασμό 7χρονης

Αναβίωσε χθες ενώπιον του Tριμελούς Πλημμελειοδικείου Pόδου η φρικιαστική υπόθεση των καταγγελιών για βιασμό και αποπλάνηση κοριτσιού ηλικίας 7 ετών με φερόμενους ως δράστες τον παππού της, τη μητέρα της και τη θεία της, κάτοικους Ρόδου.
Στο εδώλιο κάθισε συγκεκριμένα αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης ο πατέρας της ανήλικης που καταμηνύθηκε από τον πρώην πεθερό του για τα όσα του καταλόγισε με αναφορά του προς την Εισαγγελική Αρχή.
Η δίκη πραγματοποιήθηκε παρότι εκκρεμεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω η εκδίκαση της κυρίας υπόθεσης ενόψει παραγραφής των αποδιδόμενων από τον κατηγορούμενο πεθερό αδικημάτων στον πατέρα.
Ο πατέρας της ανήλικης κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου αθώος ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο εξέτασε και τα όσα απίθανα είχε ισχυριστεί σε βάρος του παππού της η ανήλικη.
H μητέρα του παιδιού, που αντιμετωπίζει ομοίως βαρύτατες κατηγορίες, έχει στραφεί ομοίως με μήνυση της κατά του πρώην συζύγου της και δύο συγγενών του υποστηρίζοντας ότι τα όσα ισχυρίστηκαν σε βάρος της είναι ομοίως ψευδή και συκοφαντικά.
H δίκη σε βάρος της μητέρας, της θείας και του παππού έχει αναβληθεί επ’ αόριστο μετά από μια 3 ήμερη συνεδρίαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω κατά την διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν περισσότεροι από 15 μάρτυρες. Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια σκηνοθετημένη υπόθεση από τον πατέρα της ανήλικης.
Ο μηνυτής και η κατηγορούμενη μητέρα της παιδίσκης είχαν τελέσει γάμο στις 11 Νοεμβρίου 1995. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 ο μηνυτής και η μητέρα της παιδίσκης τελούν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την κατηγορούμενη και ανατέθηκε προσωρινά στο μηνυτή με τον οποίο διαμένει στην κατοικία του.
Με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ρυθμίστηκε το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της κατηγορούμενης μητέρας με την θυγατέρα της. Στα πλαίσια της επικοινωνίας αυτής η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη θυγατέρα της από την οικία του μηνυτή και να την πήγε σπίτι της όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη αδελφή της. Αυτό έγινε πριν την εορτή του Πάσχα 2003 σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία. Εκεί, όπως καταγγέλλεται, η πρώτη κατηγορουμένη και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω στην ανήλικη και έβαλε το χέρι της μέσα στο αιδοίο της προκαλώντας της πόνο και αιμορραγία.
Παιδοχειρουργός, εξέτασε στο Νοσοκομείο την φερόμενη ως παθούσα όταν αυτή παραπονήθηκε για περιπρωκτικό άλγος. Την ερώτησε, ενώ ήταν μόνοι τους γιατί πονάει ο ποπός της και η μικρή του απάντησε ότι την ώρα που κοιμόταν κατάλαβε πως ο παππούς της ασέλγησε σε βάρος της. Κατάθεσε ότι όπως του είπε η ανήλικη αυτό το γεγονός είχε συμβεί δύο φορές. Όμοια κατέθεσε και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω σε βάρος του παππού της.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις της ανήλικης είναι αποτέλεσμα επηρεασμό από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού. Και ότι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα.
Τον πατέρα εκπροσώπησε χθες ο δικηγόρος κ Κλ. Λεβέντης και τον παππού ο δικηγόρος κ Γ. Παντελίδης.