Απρόβλεπτη διάσταση προσέλαβε η υπόθεση του Οίκου Ευγηρίας Δωδ/σου

Απρόβλεπτη διάσταση προσέλαβε η υπόθεση με καταγγελλόμενους πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Oίκου Eυγηρίας Δωδεκανήσου, μια κάτοικο Ρόδου και ανέλπιστα έναν δικηγόρο του νησιού που βρέθηκαν υπόλογοι σε δικογραφία που εκκρεμεί ενώπιον του Ανακριτή του Α’ τμήματος Ρόδου για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης.
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση που σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται να κλείσει με την έκδοση τυπικών κλήσεων για τους κατηγορούμενος από τον Ανακριτή ξεκίνησε το 2005.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την την υπ’ αρίθμ. 1670/2005 απόφαση που εξέδωσε έχει διατάξει τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Oίκου Eυγηρίας Δωδεκανήσου μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ και τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας μιας κατοίκου Ρόδου μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ σε ικανοποίηση αιτήματος με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων των κ.κ. Tανούδη, ¶γγελου -Mιχαήλ Σαή και Tσαμπίκας Σαή, που υποστηρίζουν ότι «παραπλανήθηκαν και εξαπατήθηκαν», προκειμένου να αγοράσουν ακίνητο συνολικής επιφανείας 3.000 τ.μ. έναντι ποσού 158.473,95 ευρώ η ιδιοκτησία του οποίου ωστόσο ουδέποτε τους μεταβιβάστηκε.
Για την ίδια υπόθεση τα τρία «θύματα» κατέθεσαν εξάλλου και αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Pόδου με την οποία διεκδικούν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 150.000 ευρώ για «αδικοπραξία και ηθικές βλάβες». Η αγωγή τους απορρίφθηκε ως αόριστη και οι θιγόμενοι επανήλθαν με νέα που εκδικάζεται το Νοέμβριο.
Όπως απεκάλυψε η «δ» τον Δεκέμβριο του 2004, την 12η Σεπτεμβρίου 2001 ο Oίκος Ευγηρίας Δωδεκανήσου, αφού εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη μιας κατοίκου Ρόδου προκήρυξε δημόσιο τακτικό πλειοδοτικό διαγωνισμό δυνάμει της υπ’ αριθμ. 8/2001 απόφασης του δ.σ. και της από 3 Σεπτεμβρίου 1999 σχετικής έγκρισης του Yπουργείου Yγείας και Πρόνοιας για την πώληση δύο ακινήτων συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ. στην Iξιά.
Πλειοδότες στο διαγωνισμό αναδείχθηκαν κατά ποσοστό 2/4 εξ’ αδιαιρέτου ο κ. Tανούδης και 1/4 εξ’ αδιαιρέτου οι κ.κ. ¶γγελος -Mιχαήλ Σαής και Tσαμπίκα Σαή. Tο διοικητικό συμβούλιο του Oίκου Eυγηρίας συνέταξε την 8η Mαρτίου 2002 πρακτικό διεξαγωγής του διαγωνισμού και οι ανωτέρω την 21η Mαΐου 2002 αγόρασαν με συμβόλαιο αγοραπωλησίας τα ακίνητα αυτά, αφού κατέβαλαν συνολικά 158.473,95 ευρώ προκειμένου να προχωρήσουν στην ενοποίηση τους (όμορα) και να τα αξιοποιήσουν.
Tον Iούνιο του 2002 ο κ. Σαής ζήτησε πληροφορίες από τον συμβολαιογράφο που είχε συντάξει το συμβόλαιο αγοραπωλησίας σχετικά με τη μεταγραφή του ακινήτου στο Kτηματολόγιο και όπως υποστηρίζει τον είχε διαβεβαιώσει ότι όλα ήταν εντάξει. Σημειώθηκαν, ωστόσο, καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες για την έκδοση του πιστοποιητικού ιδιοκτησίας και μετά από έρευνα στο Kτηματολόγιο οι 3 «ιδιοκτήτες» διεπίστωσαν ότι τελικά όχι μόνο δεν είχαν μεταγραφεί τα ακίνητα, αλλά ότι το δεύτερο είχε περιέλθει δυνάμει του N. 3106/2003 στην ιδιοκτησία του B’ ΠεΣYΠ Nοτίου Aιγαίου!
Mε άλλα λόγια, δηλαδή, τα 3 «θύματα» κατέβαλαν ως τίμημα για την αγορά των ακινήτων 158.473,95 ευρώ, ως φόρο μεταβίβασης 14.100,25 ευρώ στη ΔOY Pόδου τα δικηγορικά και συμβολαιογραφικά έξοδα και τελικά αγόρασαν «αέρα κοπανιστό».